Hoe U De Helderheid Van Uw Laptopscherm Kunt Aanpassen

Inhoudsopgave:

Hoe U De Helderheid Van Uw Laptopscherm Kunt Aanpassen
Hoe U De Helderheid Van Uw Laptopscherm Kunt Aanpassen

Video: Hoe U De Helderheid Van Uw Laptopscherm Kunt Aanpassen

Video: Hoe U De Helderheid Van Uw Laptopscherm Kunt Aanpassen
Video: Hoe de helderheid van het HP laptopscherm aanpassen 2024, April
Anonim

Afhankelijk van de huidige taak kan het nodig zijn om de helderheid van het laptopscherm aan te passen. In het donker kan de helderheid bijvoorbeeld tot bijna een minimum worden teruggebracht en als het werk bij fel licht wordt uitgevoerd, moet het scherm voor een betere zichtbaarheid zo licht mogelijk worden gemaakt. Je kunt de helderheid op verschillende manieren aanpassen.

Hoe u de helderheid van uw laptopscherm kunt aanpassen
Hoe u de helderheid van uw laptopscherm kunt aanpassen

instructies:

Stap 1

Gebruik de speciale toetsen om de helderheid van het scherm aan te passen. Deze toetsen werken in bijna alle besturingssystemen, ongeacht gespecialiseerde stuurprogramma's. Om de helderheid aan te passen, houdt u de "Fn"-knop ingedrukt en drukt u vervolgens op de knop met het symbool om de helderheid te verhogen. De "Fn"-toets fungeert in dit geval als een "sneltoets". De combinatie van functies op één toets is speciaal uitgevonden om ruimte te besparen op het toetsenbord van de laptop en om snelle toegang te bieden tot de meest populaire functies. Dit is de eenvoudigste manier om de helderheid van het scherm aan te passen.

Stap 2

Ga naar het "Configuratiescherm" van het Windows-besturingssysteem, of een vergelijkbare service in alternatieve besturingssystemen. Om de helderheid van het scherm te wijzigen, selecteert u de snelkoppeling (of tabblad) genaamd "Beeldscherm". Zoek in het geopende venster de schuifregelaar voor het aanpassen van de helderheid en om het scherm lichter te maken, verplaatst u deze naar rechts totdat de helderheid van het scherm de vereiste waarde bereikt.

Stap 3

Gebruik de speciale software die wordt geleverd bij laptops met krachtige geïntegreerde of discrete grafische kaarten. Deze programma's zijn ontworpen om de instellingen van videokaarten "on the fly" te wijzigen en hun variëteit hangt af van het model van de videokaart. Ze werken meestal op de achtergrond en hun pictogram bevindt zich altijd in het systeemvak. Om de instellingen in te voeren, klikt u op het pictogram met de muisknop (het maakt niet uit, rechts of links) en in het geopende venster of in het contextmenu, zoekt u het instellingenitem en maakt u het scherm lichter door de schuifregelaar naar de Rechtsaf. Deze methode is echter veel minder handig dan het gebruik van sneltoetsen op het toetsenbord van een laptop.

Aanbevolen: