Hoe U Uw Laptopscherm Kunt Schoonmaken

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Laptopscherm Kunt Schoonmaken
Hoe U Uw Laptopscherm Kunt Schoonmaken

Video: Hoe U Uw Laptopscherm Kunt Schoonmaken

Video: Hoe U Uw Laptopscherm Kunt Schoonmaken
Video: Laptop schoonmaken - Lieke legt uit hoe je zelf jouw laptop kan schoonmaken 2024, Mei
Anonim

Het laptopscherm wordt na verloop van tijd vuil. Er hoopt zich stof op, evenals vingerafdrukken. Maar om het schoon te maken, moet u enkele regels volgen.

Hoe u uw laptopscherm kunt schoonmaken
Hoe u uw laptopscherm kunt schoonmaken

instructies:

Stap 1

Zet uw computer uit tijdens het schoonmaken. Dit beschermt zowel uzelf als de monitor. Het is wenselijk dat de laptop helemaal niet werkt, en niet in de standby-modus stond of met het scherm uit.

Stap 2

Koop een schermreiniger kit of speciaal reinigingsmiddel in de vorm van een vloeibare of vochtige doekjes. Als je dat niet hebt, gebruik dan zelfgemaakte methoden. Meng de azijn en het water. Je kunt ook zeepsop en zelfs alcohol gebruiken, hoewel dit laatste met de nodige voorzichtigheid moet worden gebruikt. Het belangrijkste is om geen schurende reinigingsmiddelen te gebruiken die krassen op het scherm kunnen veroorzaken, evenals producten die ammoniak bevatten, wat ook schadelijk is voor plasmapanelen.

Stap 3

Gebruik voor het reinigen een zachte, pluisvrije doek. Gebruik geen papieren handdoekjes, omdat hierdoor vezels op het oppervlak van de monitor kunnen achterblijven.

Stap 4

Maak je laptop bij daglicht schoon, bij voorkeur voor een raam. Bevochtig een doek met cleaner en maak het scherm voorzichtig horizontaal of verticaal schoon. Het is belangrijk dat je bewegingen in dezelfde richting zijn gericht. Doe niet te veel reinigingsvloeistof op de doek - binnendringend water kan de computer beschadigen. Gebruik geen spray om de schermreiniger te spuiten. In dit geval kunnen druppels het toetsenbord en de binnenkant van de computer binnendringen.

Stap 5

Wacht tot het scherm droog is. Controleer of er nog strepen op zitten. Na het reinigen met zeep moet u het oppervlak opnieuw met water afvegen. Kijk vanuit verschillende hoeken naar het scherm - alle vlekken moeten loskomen. Nadat de monitor helemaal droog is, zet u de laptop aan. Strepen en vlekken mogen niet zichtbaar zijn op het lichtgevende scherm.

Aanbevolen: