Hoe U Uw Bureaublad Kunt Aanpassen

Hoe U Uw Bureaublad Kunt Aanpassen
Hoe U Uw Bureaublad Kunt Aanpassen

Video: Hoe U Uw Bureaublad Kunt Aanpassen

Video: Hoe U Uw Bureaublad Kunt Aanpassen
Video: Windows 10: Bureaublad aanpassen 2024, Mei
Anonim

De desktop is de belangrijkste "werkplek" van elke Windows-gebruiker, waar de meest noodzakelijke snelkoppelingen zich bevinden, toepassingsvensters geopend, enz. Natuurlijk wil iedereen zijn werkplek uniek maken, anders dan anderen en tegelijkertijd handig, gelukkig, Windows biedt hiervoor verschillende mogelijkheden. Laten we eens kijken hoe u uw bureaublad kunt aanpassen.

Hoe u uw bureaublad kunt aanpassen
Hoe u uw bureaublad kunt aanpassen
  1. Open Configuratiescherm - Weergave. Aan de linkerkant van het venster bevinden zich verschillende configuratiesecties waarmee u verschillende parameters van het gedrag van de computerweergave kunt regelen.
  2. Schermresolutie aanpassen - hiermee kunt u de schermresolutie of schermen instellen als er extra monitoren zijn aangesloten. Daarnaast kun je hier de desktop zo instellen dat deze wordt gedupliceerd op een extra scherm (handig voor presentaties wanneer kijkers op een groot scherm hetzelfde zien als de docent op het beeldscherm van hun eigen laptop of computer) of dat het "uitbreidt" naar een extra scherm (het is handig bij het werken met twee monitoren, wanneer ze als het ware deel uitmaken van een enkele virtuele monitor).
  3. Helderheidsinstelling - hier kunt u het gedrag van het display in verschillende energiemodi aanpassen. Als u bijvoorbeeld een laptop op batterijstroom gebruikt, is het verstandig om de helderheid van de monitor te verlagen, omdat de achtergrondverlichting een van de meest energieverslindende onderdelen van de computer is, en het verlagen van de helderheid ervan kan de levensduur van de batterij aanzienlijk verlengen. laptop. Wanneer u op netstroom werkt, kan het dimmen van de achtergrondverlichting helpen om vermoeidheid van de ogen in verschillende lichtomstandigheden te verminderen.
  4. Personalisatie is het meest interessante gedeelte voor de meeste gebruikers. U kunt het ook openen door met de rechtermuisknop ergens op het bureaublad te klikken waar er geen snelkoppelingen of andere objecten zijn, en Personaliseren te kiezen. Hier kunt u een afbeelding voor de bureaubladachtergrond selecteren, de pictogrammen van systeemsnelkoppelingen en muisaanwijzers wijzigen, en ook het opstartscherm wijzigen dat verschijnt wanneer het systeem inactief is en de stijl van Windows-vensters. Alle instellingen kunnen in uw eigen bureaubladthema worden opgeslagen, zodat u ze in de toekomst niet één voor één hoeft aan te passen. Hier kunt u ook een kant-en-klaar thema kiezen uit zowel standaard Windows-thema's die zijn ontwikkeld door professionele ontwerpers, als een thema downloaden van internet, waar veel thema's zijn gemaakt door zowel professionals als amateurs.

Aanbevolen: