Hoe U De Kleur Van Uw Monitor Kunt Aanpassen

Inhoudsopgave:

Hoe U De Kleur Van Uw Monitor Kunt Aanpassen
Hoe U De Kleur Van Uw Monitor Kunt Aanpassen

Video: Hoe U De Kleur Van Uw Monitor Kunt Aanpassen

Video: Hoe U De Kleur Van Uw Monitor Kunt Aanpassen
Video: Windows 10: geluidsinstellingen 2024, April
Anonim

Het aanpassen van de kleurweergave van de monitor wordt uitgevoerd om de kwaliteit van het beeld verkregen op het scherm van het apparaat te verbeteren. Parameters kunnen worden gewijzigd door de opties van de monitor en het besturingssysteem zelf aan te passen.

Hoe u de kleur van uw monitor kunt aanpassen
Hoe u de kleur van uw monitor kunt aanpassen

Het monitorbeeld aanpassen

De meeste moderne monitoren hebben een eigen menu waarmee je de kleurweergave van de gegevens kunt aanpassen. In dit geval kunnen de parameters die zijn geconfigureerd via de ingebouwde functionaliteit variëren, afhankelijk van het model en de fabrikant van het scherm. Om de helderheid, het contrast en de kleur van het scherm aan te passen, drukt u op de Menu-knop op de monitorbehuizing en selecteert u de juiste instellingen met de functietoetsen. U kunt meer te weten komen over de configuratiemogelijkheden van het apparaat in de gebruiksaanwijzing van de monitor, die bij aankoop in één set werd geleverd. Pas de instellingen aan volgens de aanwijzingen in de brochure.

Systeemconfiguratie

Om de kleuren die op het scherm worden weergegeven te kalibreren, kunt u de toepassing Kalibratie gebruiken, die standaard beschikbaar is in Windows. Ga naar het startmenu. Begin met het typen van het woord "Kalibratie" in het veld "Zoeken". Selecteer in de lijst met verkregen resultaten de optie Monitorkleuren kalibreren en druk op Enter. Volg de instructies op het scherm om de kleurweergave van uw monitor aan te passen.

De beste kleurweergave en maximale helderheid van objecten bereik je door de optimale schermresolutie voor je monitor in te stellen. Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer het gedeelte "Schermresolutie". Geef in het veld "Resolutie" de maximale instelling op die beschikbaar is voor het scherm en klik op "Toepassen". Nadat u de resolutie hebt gewijzigd, kunt u ook naar het gedeelte Geavanceerde opties gaan.

Ga naar het tabblad met de naam van je videoadapter (bijvoorbeeld Nvidia of Intel). Afhankelijk van het model van uw videokaart ziet u hier ook extra mogelijkheden om de beeldoverdracht naar de monitor aan te passen. Klik op de knop "Kenmerken" om extra opties te zien.

Om een betere kleurweergave te garanderen, is het ook wenselijk om de 32-bits weergave van grafische elementen te activeren. Ga hiervoor naar "Start" - "Configuratiescherm" - "Vormgeving en persoonlijke instellingen" - "Personalisatie" - "Beeldscherminstellingen". Selecteer in het veld "Kleurkwaliteit" 32 bits en klik op "OK" om de wijzigingen toe te passen.

Als u de helderheid van het beeld op een laptop aanpast, kunt u het menu "Configuratiescherm" - "Hardware en geluiden" - "Energiebeheer" gebruiken. Klik op de link "Het energiebeheerschema aanpassen" naast het door u gekozen energiebesparende plan en verplaats vervolgens de schuifregelaar "Helderheid aanpassen" naar de positie die past bij uw vereisten. Het verminderen van de helderheid kan de levensduur van de batterij van uw laptop aanzienlijk verlengen.

Aanbevolen: