Hoe U Uw Engelse Toetsenbordindeling Kunt Aanpassen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Engelse Toetsenbordindeling Kunt Aanpassen
Hoe U Uw Engelse Toetsenbordindeling Kunt Aanpassen

Video: Hoe U Uw Engelse Toetsenbordindeling Kunt Aanpassen

Video: Hoe U Uw Engelse Toetsenbordindeling Kunt Aanpassen
Video: toetsenbord indeling aanpassen 2024, April
Anonim

In het tijdperk van computertechnologie kunnen gebruikers veel ernstige problemen oplossen die aan hen zijn toegewezen. Tegen de achtergrond van het complex vergeet u echter vaak het eenvoudige of besteedt u er niet veel aandacht aan. Een van deze eenvoudigste stappen is het opzetten van een Engelse toetsenbordindeling.

Hoe u uw Engelse toetsenbordindeling kunt aanpassen
Hoe u uw Engelse toetsenbordindeling kunt aanpassen

Het toetsenbord was in zijn eerste incarnatie niet bedoeld om samen te werken met computers. Het is gemakkelijk te raden dat in de verre jaren 1860 zelfs de meest gedurfde sciencefictionschrijvers niet konden dromen van een pc. Het was echter in deze tijd dat een zekere redacteur uit Milwaukee, Christopher Sholes, leefde. Hij was het die de eerste versie van het toetsenbord introduceerde als onderdeel van een typemachine. Verder werd het patent voor de uitvinding verkocht aan het bedrijf Remington, waar de beroemde typemachines vandaan kwamen.

Weinig mensen weten dat in het begin de alfabetische rij van het toetsenbord strikt overeenkwam met het Engelse alfabet, en niemand dacht aan de QWERTYUIOP-lay-out. Totdat bleek dat op een typemachine de toetsen te vaak wegzakken door de nabijheid van de letters, die het meest intensief werden gebruikt. Als gevolg hiervan moest Christopher een optie bedenken waarbij twee letters uiterst zeldzaam zouden zijn. Dit is hoe de lay-out die bekend is bij pc-gebruikers verscheen.

Alt + Symboolverschuiving

Maar het is beter om terug te keren naar het onderwerp van het artikel. In de loop van de tijd verspreidden computers zich over de hele wereld en verschenen in Rusland, en daarmee - de Russische lay-out FYVAPROLJE, bekend bij iedereen die de vaardigheid heeft om blind te typen.

Er zijn veel opties om de lay-out aan te passen, maar ze kunnen worden teruggebracht tot een paar veelvoorkomende opties.

De noodzaak om tussen talen te schakelen is echter niet verdwenen, wat meestal wordt gedaan met behulp van de combinatie die wordt weergegeven in de kop Alt + Symbol Shift. Dit is een klassieke optie die het vaakst werkt wanneer instellingen op een onverwacht moment mislukken.

Het komt voor dat Engels constant nodig is bij het werken met een pc. Door de bovenstaande combinatie te wisselen, is het gemakkelijk om eelt op je vingers te vullen. Daarom kunt u ervoor zorgen dat Engels in de Russische versie van het besturingssysteem standaard is ingeschakeld. Ga hiervoor naar Configuratiescherm - Regio's en talen - Talen en toetsenborden - Toetsenbord wijzigen - en selecteer "Engels (Verenigde Staten)" als standaardtaal. " Het is zo simpel! Dit voorbeeld voor Windows 7 geldt voor XP en eerdere systemen.

En als je vrienden bent met een muis, klik dan gewoon in de rechterbenedenhoek bij de klok in de lade op het RU-pictogram en selecteer ook "English (USA)".

Zulke verschillende toetsenborden

Natuurlijk staat de vooruitgang nooit stil. Tegenwoordig zijn er veel soorten toetsenborden voor pc's, tablets, smartphones, netbooks, nettops en andere even interessante apparaten. En ook hier is het wisselen van taal anders.

Als je eenmaal de eenvoudigste manieren hebt geleerd om de lay-out aan te passen, zal het niet moeilijk zijn om ook andere gevallen te achterhalen.

Soms is het voldoende om met uw vinger op het RU-pictogram te prikken, soms moet u op de spatiebalk klikken en deze naar de zijkant verplaatsen om de taal te wijzigen of de gewenste optie in het voorgestelde menu te selecteren. Het belangrijkste is een beetje geduld, en je komt er wel uit!

Aanbevolen: