Knoppen Uit Het Toetsenbord Halen

Inhoudsopgave:

Knoppen Uit Het Toetsenbord Halen
Knoppen Uit Het Toetsenbord Halen

Video: Knoppen Uit Het Toetsenbord Halen

Video: Knoppen Uit Het Toetsenbord Halen
Video: Zo maak je een (mechanisch) toetsenbord gemakkelijk schoon | Tips u0026 Tricks 2024, Mei
Anonim

Mensen die veel achter de computer werken, krijgen vroeg of laat te maken met toetsenbordstoringen. Sommige toetsen kunnen gaan plakken, slecht bewegen in hun cel. Op sommige toetsen kunnen patronen worden gewist. Haast je niet om je toetsenbord weg te gooien! Ze kan een tweede leven krijgen.

Knoppen uit het toetsenbord halen
Knoppen uit het toetsenbord halen

Noodzakelijk

Gebruiksaanwijzing, een vel papier, een set schroevendraaiers

instructies:

Stap 1

Raadpleeg de handleiding van je toetsenbord. Als u de gedrukte handleiding niet kunt vinden, gaat u naar de website van uw toetsenbordfabrikant. Daarop vind je de handleiding van je toetsenbord in elektronische vorm. Daarin vindt u een diagram van de structuur van uw toetsenbord. Hiermee kun je uitzoeken hoe je je toetsenbord het beste kunt demonteren en alle onzichtbare bevestigingen en bouten kunt vinden.

Stap 2

Het is ook noodzakelijk om de locatie van de knoppen opnieuw te tekenen om ze in de toekomst niet te verwarren. Neem hiervoor een vel papier, teken er een toetsenbordindeling op en markeer alle toetsen. Je kunt zo'n schema ook op internet vinden en op een printer afdrukken.

Stap 3

Draai het toetsenbord om met de toetsen naar beneden. Draai alle bouten los. U moet ook de bouten losdraaien die zich aan de voorkant kunnen bevinden. Open daarna voorzichtig alle vergrendelingen en trek het achterpaneel voorzichtig naar u toe. Ze moet gefilmd worden. Daarna moet u twee lagen verwijderen. Zoek een klein stopcontact met diodes. Het is meestal vastgezet met een kleine bout. Schroef het los en demonteer het.

Stap 4

Nu moet u direct doorgaan met het uitpakken van de sleutels zelf. Als alle toetsen in afzonderlijke sleuven zitten, moet u voorzichtig met uw vinger op de achterkant van de toets drukken. De vergrendelingen worden samengedrukt en de sleutel wordt losgelaten uit de houder. Deze procedure moet zeer soepel en zorgvuldig worden uitgevoerd om de vergrendelingen niet per ongeluk te beschadigen. Als het toetsenblad stevig is, moet u de grendels of bouten vinden waarmee het aan de toetsenbordbehuizing is bevestigd. Draai de bouten los of open de vergrendelingen en verwijder voorzichtig het canvas uit de groeven. Het in elkaar zetten van het toetsenbord moet ondersteboven gebeuren.

Aanbevolen: