De Knoppen Op Het Toetsenbord Aanpassen

Inhoudsopgave:

De Knoppen Op Het Toetsenbord Aanpassen
De Knoppen Op Het Toetsenbord Aanpassen

Video: De Knoppen Op Het Toetsenbord Aanpassen

Video: De Knoppen Op Het Toetsenbord Aanpassen
Video: Toetsenbordinstelling in WINDOWS 10 wijzigen | 👉 Azerty - Qwerty probleem (Oplossing!) 2024, Mei
Anonim

Het gemak van werken op je computer hangt grotendeels af van de juiste instelling van het toetsenbord. U kunt het op de meest optimale manier aanpassen met behulp van de standaardmogelijkheden van het Windows-besturingssysteem.

De knoppen op het toetsenbord aanpassen
De knoppen op het toetsenbord aanpassen

Het is nodig

een computer

instructies:

Stap 1

Houd er rekening mee dat de mogelijkheid om snel op een computer te werken niet meteen komt. Hoe meer ervaren de gebruiker is, hoe sneller hij of zij via het toetsenbord kan invoeren. Dienovereenkomstig zullen de toetsenbordinstellingen voor een beginner en voor een ervaren persoon aanzienlijk verschillen.

Stap 2

Voor comfortabel werken met het toetsenbord, is het noodzakelijk om de juiste snelheid van karakterherhaling en de vertraging in te stellen voordat de herhaling wordt gestart. Open hiervoor: "Start" - "Configuratiescherm" - "Toetsenbord". Stel in het geopende venster op het tabblad "Snelheid" de gewenste waarden in voor de herhalingssnelheid - voor een beginner moeten deze parameters lager zijn, voor een ervaren gebruiker hoger. Hoe meer ervaring de eigenaar van de computer heeft, hoe korter de vertraging voor het begin van de herhaling.

Stap 3

Let op de standaard invoertaal op uw computer. Kijk na het laden van het besturingssysteem welke taal wordt aangegeven op het lay-outpictogram in de lade - Russisch of Engels. Als het Engels is, kunt u het wijzigen in Russisch. Open hiervoor het Configuratiescherm opnieuw en zoek het item "Regionale en talen". Klik op het tabblad Talen onder Talen en tekstservices op de knop Meer om het tabblad Opties te openen. Selecteer de standaard invoertaal "Russisch - Russisch". Klik OK.

Stap 4

U kunt de optie kiezen om van toetsenbordindeling te wisselen die voor u handig is. Klik hiervoor op hetzelfde tabblad Instellingen op de knop Toetsenbordinstellingen en vervolgens op Sneltoetsen wijzigen. Selecteer de gewenste optie en sla de wijzigingen op door op OK te klikken.

Stap 5

Voor gemakkelijk werken op de computer moet u ook de muisinstellingen configureren. Open Muis in het Configuratiescherm, selecteer het tabblad Aanwijzeropties en pas de cursorsnelheid aan door de schuifregelaar te slepen. Gebruikers met een visuele beperking kunnen bovendien de optie "Toon muisspoor" inschakelen. Als u een laptop gebruikt, moet u ook de instellingen van het touchpad aanpassen. Merk op dat in het gedeelte Muis de touchpad-instellingen alleen verschijnen als de vereiste stuurprogramma's zijn geïnstalleerd.

Stap 6

Wanneer u op een laptop of computer met een LCD-monitor werkt, moet u de ClearType-optie in het bedieningspaneel inschakelen, wat de kwaliteit van de tekstweergave aanzienlijk verbetert. Zoek het item "ClearType instellen", vink het vakje aan naast "ClearType inschakelen". Voer vervolgens de installatiewizard uit en selecteer de tekstweergave-opties die het beste bij u passen.

Aanbevolen: