Knoppen Op Het Toetsenbord Toewijzen

Inhoudsopgave:

Knoppen Op Het Toetsenbord Toewijzen
Knoppen Op Het Toetsenbord Toewijzen

Video: Knoppen Op Het Toetsenbord Toewijzen

Video: Knoppen Op Het Toetsenbord Toewijzen
Video: Toetsenbordinstelling in WINDOWS 10 wijzigen | 👉 Azerty - Qwerty probleem (Oplossing!) 2024, Mei
Anonim

In het Windows-besturingssysteem en in veel programma's worden sneltoetsen gebruikt om verschillende bewerkingen uit te voeren. Ze helpen de gebruiker om het gewenste commando sneller uit te voeren zonder de cursor naar tegenoverliggende delen van het scherm te verplaatsen. U kunt op verschillende manieren knoppen op het toetsenbord toewijzen.

Knoppen op het toetsenbord toewijzen
Knoppen op het toetsenbord toewijzen

instructies:

Stap 1

Sommige sneltoetsen werken in alle toepassingen hetzelfde. Om bijvoorbeeld de opdracht Kopiëren uit te voeren, worden de sneltoetsen Ctrl en C gebruikt, voor de opdracht Plakken Ctrl en V. Zelfs de toetsen op sommige toetsenborden hebben overeenkomstige handtekeningen, het is aan jou om te beslissen of je ze opnieuw wilt toewijzen.

Stap 2

Om sneltoetsen in het Windows-besturingssysteem te configureren, is het vaak nodig om aanvullende IntelliType-software van Microsoft te installeren. Nadat het hulpprogramma is geïnstalleerd, opent u het onderdeel "Toetsenbord" via het "Configuratiescherm" en configureert u de juiste instellingen op de vereiste tabbladen.

Stap 3

U kunt ook toepassingen van derden, zoals MapKeyboard, gebruiken om elke toets op uw toetsenbord opnieuw toe te wijzen. Installeer het hulpprogramma op uw computer, voer het uit. Het virtuele toetsenbord verschijnt. Klik eerst met de linkermuisknop op de sleutel die u wilt vervangen. Selecteer vervolgens in het veld Geselecteerde sleutel opnieuw toewijzen aan een nieuwe sleutel en sla de parameters op met de knop Lay-out opslaan. Start je computer opnieuw op.

Stap 4

Om enkele toetsen toe te wijzen, kunt u het eigenschappenvenster van het bijbehorende systeemonderdeel gebruiken. Dus om andere toetsen toe te wijzen om de toetsenbordindeling tijdens het typen te wijzigen, opent u het "Configuratiescherm" in het menu "Start" en selecteert u in de categorie "Datum, tijd, taal en regionale normen" het pictogram "Regionale en regionale normen".

Stap 5

Er wordt een nieuw venster geopend. Ga naar het tabblad "Talen" en klik op de knop "Details". Klik in het extra venster op de knop "Toetsenbordopties" op het tabblad "Opties" en klik in het volgende venster dat verschijnt op de knop "Sneltoetsen wijzigen".

Stap 6

In programma's die sneltoetsen gebruiken om verschillende tools aan te roepen, is het veel gemakkelijker om ze te vervangen dan in het geval van systeemcomponenten. Start de applicatie en zoek in het menu "Instellingen" het item "Sneltoetsen", "Snelkoppelingen", "Capture" of iets dergelijks in betekenis. Voer in het daarvoor bestemde veld een nieuwe sneltoets in (of druk op één toets) en sla de nieuwe instellingen op.

Aanbevolen: