Hoe Kom Je Erachter Welke Videokaart Op Je Thuiscomputer Zit

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Welke Videokaart Op Je Thuiscomputer Zit
Hoe Kom Je Erachter Welke Videokaart Op Je Thuiscomputer Zit

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Videokaart Op Je Thuiscomputer Zit

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Videokaart Op Je Thuiscomputer Zit
Video: (4/5) Hoe kom je erachter waaraan iemand overleden is? 2024, Mei
Anonim

Een gewone gebruiker heeft periodiek de vraag hoe te achterhalen welke videokaart op de computer zit. Houd er rekening mee dat de videoadapter een van de belangrijkste componenten van de apparatuur is. Dienovereenkomstig is het noodzakelijk om de secties van de computer te vinden die verantwoordelijk zijn voor de toestand van de apparaten en de opties voor de videokaart te selecteren.

Verschillende manieren om erachter te komen welke videokaart op de computer zit
Verschillende manieren om erachter te komen welke videokaart op de computer zit

Hoe kom je erachter welke videokaart op de computer zit via "Apparaatbeheer"

De eerste en belangrijkste manier om de naam van het videokaartmodel te zien, is door naar het zogenaamde "Apparaatbeheer" te gaan. Er zijn verschillende opties om dit te doen. U kunt bijvoorbeeld met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Deze computer" op het Windows-bureaublad klikken en "Eigenschappen" selecteren in het menu dat verschijnt. Als zo'n pictogram niet op uw bureaublad staat, zoek het dan op in het menu Start. Als gevolg van de uitgevoerde acties wordt u naar het gedeelte "Systeem" geleid. Hier moet u op het item "Apparaatbeheer" klikken. Het is vermeldenswaard dat u ook "Apparaatbeheer" kunt openen via het "Configuratiescherm" (in het menu "Start").

Let op de lijst met apparaten. Zoek onder hen het item "Video-adapter" (het zou dichter bij de bovenkant van de lijst moeten staan) en klik erop. De naam van uw videokaart op de computer wordt hieronder weergegeven. In sommige gevallen worden hier meerdere modellen videokaarten tegelijk weergegeven. Op krachtige spelcomputers worden bijvoorbeeld vaak twee videoadapters tegelijk geïnstalleerd voor meer vermogen, en in laptops is er naast een discrete videokaart een ingebouwd moederbord en heeft deze een vergelijkbare naam.

Door met de rechtermuisknop op de naam van de videokaart te klikken en "Eigenschappen" te selecteren, komt u in het servicemenu, waar u de huidige versie van het stuurprogramma van de videoadapter kunt zien. Vergeet niet om uw stuurprogramma regelmatig bij te werken om de prestaties te behouden. Probeer daarom op de knop Stuurprogramma bijwerken te klikken om het systeem te laten controleren op updates op internet. Kijk ook regelmatig op de website van de fabrikant van de videokaart om daar zelf driverupdates te downloaden.

Hoe kom je erachter welke videokaart op de computer zit via de "Beeldschermeigenschappen"

Een vrij snelle manier om de videokaart op de computer te achterhalen is als volgt: klik met de rechtermuisknop op een vrije ruimte op het bureaublad en wacht tot het menu verschijnt. Selecteer het item "Beeldscherminstellingen" (of "Eigenschappen", afhankelijk van de versie van het besturingssysteem). Zoek in het geopende gedeelte van de weergave-eigenschappen naar het item "Geavanceerde instellingen" of "Opties", meestal net onder de ingestelde schermresolutie, en klik erop.

Selecteer "Eigenschappen grafische adapter" en wacht even totdat de hardware-update is voltooid. De subsectie "Adaptertype" geeft aan welke videokaart op de computer is geïnstalleerd. Naast de naam zal er een knop "Eigenschappen" zijn, door erop te klikken kunt u de versie van het stuurprogramma controleren en, indien nodig, bijwerken.

Net onder de naam van de videokaart is er een subsectie "Informatie over de adapter", wat ook heel belangrijk is. Hier zie je hoeveel geheugen het toestel in totaal heeft en hoeveel er momenteel beschikbaar is. U kunt ook de schermresolutiemodus selecteren door op de bijbehorende toets te drukken. Het is vermeldenswaard dat dit lang niet alle manieren zijn om erachter te komen welke videokaart op de computer zit. U kunt met name proberen de naam ervan te vinden in het boekje van de uitrustingsset of een speciaal programma downloaden dat automatisch elk apparaat in het systeem detecteert en vervolgens op het scherm weergeeft (DriverScanner, AIDA64, SysInfo Detector, enz.).

Aanbevolen: