Hoe Kom Je Erachter Welke Videokaart Op Een Laptop Zit

Hoe Kom Je Erachter Welke Videokaart Op Een Laptop Zit
Hoe Kom Je Erachter Welke Videokaart Op Een Laptop Zit

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Videokaart Op Een Laptop Zit

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Videokaart Op Een Laptop Zit
Video: Hoe weet je welke video kaart je hebt? 2024, April
Anonim

De videoadapter is verantwoordelijk voor het beeld op het scherm. Om de grafische mogelijkheden van het apparaat te bepalen of het stuurprogramma bij te werken, moet u weten welke videokaart op uw laptop is geïnstalleerd. Dit kan op verschillende manieren.

Hoe kom je erachter welke videokaart op een laptop zit
Hoe kom je erachter welke videokaart op een laptop zit

Welke videokaart op een laptop is geïnstalleerd, kunt u achterhalen door het technische paspoort van het apparaat te bekijken. Als het ontbreekt, zijn er andere manieren om de informatie te vinden die u nodig hebt.

De eerste manier is om het model van de videoadapter te achterhalen. Ga naar opties en open de eigenschappen van de videokaart. Plaats hiervoor de cursor op een lege ruimte op het bureaublad en klik met de rechtermuisknop. Selecteer in het vervolgkeuzevenster "weergave-opties" → "geavanceerde opties" → "eigenschappen grafische adapter". Er wordt een tabblad geopend dat het type adapter en informatie erover aangeeft: hoeveel grafisch geheugen er beschikbaar is, hoeveel totaal systeemgeheugen er beschikbaar is.

image
image

Klik vervolgens op "eigenschappen" → "stuurprogramma" - er wordt een tabblad geopend met informatie over de stuurprogramma's: versie, ontwikkelingsdatum, leverancier. U kunt hier ook informatie over stuurprogrammabestanden bekijken.

De tweede manier is om erachter te komen welke videokaart op de laptop zit. Open het configuratiescherm → "computerbeheer", ga naar "apparaatbeheer", selecteer "videoadapters" uit de lijst, open de regel met het type videokaart door op het driehoekje aan de linkerkant te klikken. Selecteer deze regel en klik op het pictogram op het bovenste paneel "weergave-eigenschappenvenster". Op het paneel dat opent, vindt u informatie over het apparaat.

image
image

U kunt op een andere manier bij "apparaatbeheer" komen. Ga naar verkenner, klik op "mijn computer" en vervolgens op het pictogram "eigenschappen". Selecteer in het geopende configuratiescherm "apparaatbeheer".

De derde manier is om erachter te komen welke videokaart is geïnstalleerd. Dit kan met een speciaal programma of hulpprogramma; er is een grote selectie van op internet, zowel betaald als gratis. Het nadeel van deze methode is dat het programma gedownload en geïnstalleerd moet worden.

Een eenvoudig gratis hulpprogramma dat nauwkeurig het type videokaart bepaalt - GPU-Z, u kunt het downloaden op de officiële website

Geen slecht AIDA64-programma, met zijn hulp krijg je niet alleen informatie over de videokaart, maar ook over andere apparaten op de computer. Je kunt het downloaden op de website van de ontwikkelaar https://www.aida64.com/. Het programma is betaald, een gratis periode van 30 dagen is voldoende om het adaptermodel te bepalen. U kunt de kenmerken van uw computer ook achterhalen door het gratis programma Piriform Speccy te installeren. Het is beschikbaar op de officiële website

De vierde manier is om de videokaart te identificeren. Programma's kunnen helpen in het geval dat de toegang tot apparaatbeheer wordt geblokkeerd door de beheerder. Ook in dit geval kunt u meer te weten komen over uw videokaart door naar de "Direcxt Diagnostic Tool" te gaan. Om dit te doen, drukt u op de Win + R-toetsen en voert u in de regel "run" dxdiag in. Selecteer in het paneel dat wordt geopend "scherm", informatie over de videochip wordt geopend.

image
image

Met behulp van de Win + R-knoppen kunt u een handig hulpprogramma openen dat bij Windows wordt geleverd. Voer in de regel "insert" de opdracht msinfo32 in. Het systeeminformatiepaneel wordt geopend, klik op Componenten → Display. Het scherm toont volledige informatie over het type adapter.

Aanbevolen: