Hoe Kom Je Erachter Welke Videokaart Op De Computer Zit

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Welke Videokaart Op De Computer Zit
Hoe Kom Je Erachter Welke Videokaart Op De Computer Zit
Anonim

Veel moderne computerspellen en applicaties vereisen een specifieke grafische kaart. Het is helemaal niet nodig om de systeemeenheid te openen om het model te vinden, omdat er andere, eenvoudigere manieren zijn.

Hoe kom je erachter welke videokaart op de computer zit
Hoe kom je erachter welke videokaart op de computer zit

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste en meest bewezen manier om erachter te komen welke videokaart op uw computer zit, is door het hulpprogramma EVEREST te gebruiken. Het kan gratis worden gedownload van de officiële website. Na installatie en lancering, selecteer het item "Menu", zoek de map "Apparaten" en daarin het item "Windows-apparaten". Hierna verschijnt aan de rechterkant een lijst met alle mogelijke apparaten. Zoek het item "Beeldschermadapters" en vouw het uit. De naam van de videokaart wordt weergegeven. U kunt ook de belangrijkste kenmerken van het apparaat bekijken.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 2

De tweede optie is om een programma genaamd GPU-Z te gebruiken. Het is ook gratis en beschikbaar op de officiële website. In tegenstelling tot het vorige hulpprogramma, is het GPU-Z-programma alleen bedoeld voor het weergeven van de kenmerken van een videokaart. U voert gewoon de snelkoppeling uit en alle informatie (inclusief de naam) wordt op het scherm weergegeven.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

U hoeft geen software van derden te installeren. Met de standaard Windows-functionaliteit kun je ook achterhalen welke videokaart op je computer zit. Om dit te doen, moet u het menu "Start" openen, vervolgens op de knop "Configuratiescherm" klikken en daarin het item "Systeem" selecteren. U ziet een venster waarin u het tabblad "Hardware" moet vinden en op de knop "Apparaatbeheer" moet klikken. Het blijft alleen om op de snelkoppeling "Videoadapters" te klikken en de naam van de kaart wordt op het scherm weergegeven.

Aanbevolen: