Hoe Kom Ik Erachter Welke Videokaart In Mijn Computer Zit

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Ik Erachter Welke Videokaart In Mijn Computer Zit
Hoe Kom Ik Erachter Welke Videokaart In Mijn Computer Zit

Video: Hoe Kom Ik Erachter Welke Videokaart In Mijn Computer Zit

Video: Hoe Kom Ik Erachter Welke Videokaart In Mijn Computer Zit
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, April
Anonim

De videokaart bepaalt de grafische mogelijkheden van de computer. Zwakke videokaarten kunnen mogelijk niet veel videogames spelen, evenals sommige videobestandsindelingen, zoals HDTV-indeling. Op alle videogames en programma's die met graphics te maken hebben, zijn de minimumvereisten voor de grafische kaart geschreven. Daarom moet u het model kennen. Immers, pas daarna kunt u vertrouwd raken met de technische mogelijkheden ervan.

Hoe kom ik erachter welke videokaart in mijn computer zit
Hoe kom ik erachter welke videokaart in mijn computer zit

Het is nodig

Computer met Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Een van de gemakkelijkste manieren om meer te weten te komen over uw grafische kaartmodel is als volgt. Klik met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte van het bureaublad. Als uw besturingssysteem Windows 7 is, selecteert u in het menu dat verschijnt "Schermvergroting". Selecteer in het geval van Windows XP Eigenschappen en vervolgens Geavanceerde opties. Ga naar het tabblad "Adapter". Er wordt een venster geopend met informatie over het videokaartmodel.

Stap 2

U kunt ook informatie over de videokaart bekijken via apparaatbeheer. Klik hiervoor op "Start". Selecteer vervolgens "Alle programma's". Selecteer Accessoires in de lijst met programma's. Er is een "Command Line". Voer het uit en voer vervolgens Mmc devmgmt.msc in op de opdrachtregel. Druk op de Enter-toets. Na een seconde wordt "Apparaatbeheer" geopend.

Stap 3

Zoek naar de regel "Beeldschermadapters" in Apparaatbeheer. Er zal een pijl naast staan. Klik met de linkermuisknop op deze pijl. De modelnaam van uw grafische kaart verschijnt. Als u meer wilt weten, klikt u met de rechtermuisknop op de naam van het bordmodel. Er verschijnt een contextmenu. Selecteer in dit menu Eigenschappen. Er verschijnt een venster waarin u enkele aanvullende parameters van de videokaart kunt bekijken.

Stap 4

U kunt ook de Direct X Diagnostic Tool gebruiken om informatie te verkrijgen over uw grafische adaptermodel. Voer een opdrachtprompt uit. Voer daarin de opdracht dxdiag in en druk op Enter. Na een seconde start de Direct X Diagnostic Tool.

Stap 5

Ga na het starten van deze service naar het tabblad "Weergave". Zoek in het venster dat verschijnt het gedeelte 'Apparaat'. Dit gedeelte bevat informatie over uw videokaart. Ook in dit venster is er een sectie "Driver". Daarin kun je de versie zien van de driver waarop je board draait. Als u het besturingssysteem Windows XP gebruikt, kunt u de werking ervan ook in 3D-modus controleren. De bijbehorende optie is aanwezig in dit venster.

Aanbevolen: