Hoe Een Harde Schijf Op Het Moederbord Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Op Het Moederbord Aan Te Sluiten
Hoe Een Harde Schijf Op Het Moederbord Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Harde Schijf Op Het Moederbord Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Harde Schijf Op Het Moederbord Aan Te Sluiten
Video: How to Connect SSD or Hard drive to your PC motherboard 2024, April
Anonim

Onjuiste aansluiting van de harde schijf kan de reden zijn dat het systeem deze simpelweg niet ziet, als er een tweede harde schijf wordt aangesloten, kunnen alle beschikbare harde schijven onzichtbaar worden. Ondertussen is het geen probleem om de harde schijf op het moederbord aan te sluiten.

Hoe een harde schijf op het moederbord aan te sluiten
Hoe een harde schijf op het moederbord aan te sluiten

instructies:

Stap 1

De manier waarop de harde schijf op het moederbord is aangesloten, is afhankelijk van het type. Tegenwoordig zijn er twee hoofdtypen harde schijven: IDE (of ATA) en SATA (of Serial ATA). De SATA-interface is in 2000 ontwikkeld en wordt als geavanceerder beschouwd.

Stap 2

Wanneer u IDE-schijven aansluit, moet u de locatie en het doel van de controllers weten. Op het moederbord bevinden zich twee IDE-controllers (primair en secundair), waarop elk twee apparaten (master en slave) kunnen worden aangesloten.

Het master-apparaat (meestal de harde schijf van waaruit Windows opstart) is aangesloten als de primaire master (master), het tweede apparaat is aangesloten als de primaire slave (slave). Het derde en vierde apparaat zijn op dezelfde manier verbonden.

Stap 3

Om apparaten rechtstreeks op het moederbord aan te sluiten, wordt een gele 80-pins lintkabel gebruikt (er zijn 40-pins grijze lintkabels, die vanwege de lage gegevensoverdrachtsnelheid niet worden aanbevolen). Sluit de harde schijf aan op een van de controllers op het moederbord. Op het achterpaneel van de schijf moet u de verbindingsmodus selecteren - master (of DEVICE) of slave (of DEVICE 1). Het is belangrijk om te onthouden dat wanneer ze op één controller zijn aangesloten, de schijven verschillende verbindingsmodi moeten hebben, d.w.z. een van hen moet in de master-modus staan en de andere in de slave-modus.

Na het aansluiten van de kabel moet de voeding nog aangesloten worden op de drive; elk van de vele kabels die uit de voeding komen is hiervoor voldoende.

Stap 4

Om SATA-schijven aan te sluiten, moet het moederbord een bijbehorende connector hebben, deze is veel kleiner dan de IDE-connector en heeft de bijbehorende inscriptie (SATA). Sluit de harde schijf aan op de SATA-connector met behulp van een speciale kabel. U hoeft hier geen schakelaars in te stellen, in tegenstelling tot de IDE. Om de stroom aan te sluiten, wordt ook een speciale kabel gebruikt die bij de harde schijf wordt geleverd.

Aanbevolen: