Hoe Een Harde Schijf Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Op Een Laptop Aan Te Sluiten
Hoe Een Harde Schijf Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Harde Schijf Op Een Laptop Aan Te Sluiten

Video: Hoe Een Harde Schijf Op Een Laptop Aan Te Sluiten
Video: How To Fix 100% Disk Usage in Windows 10 2024, April
Anonim

Het aansluiten van een SATA-schijf betekent dat u deze schijf in een behuizing monteert. Maar in het geval van een laptop zal het niet werken om deze in de hoes te monteren. Daarom is het noodzakelijk om alternatieve manieren te vinden om verbinding te maken. De verbindingsbewerking duurt niet langer dan 10 minuten. Als je alle kleine dingen weet, kun je veel sneller een harde schijf aansluiten. U leert later over alle nuances van het aansluiten van dit type harde schijf.

Hoe een harde schijf op een laptop aan te sluiten
Hoe een harde schijf op een laptop aan te sluiten

Het is nodig

SATA-schijvenset, USB-container, laptop

instructies:

Stap 1

De belangrijkste kenmerken van de schijven:

- De SATA-kabel heeft dezelfde connectoren. Een connector leidt naar het moederbord, de andere rechtstreeks naar de harde schijf. Onjuiste aansluiting van SATA-schijven - onmogelijke bediening;

- SATA-schijven hebben geen jumpers - de verbinding is heel eenvoudig;

- SATA-schijven voor laptops verschillen niet en worden geïnstalleerd met een extra apparaat.

Stap 2

Om een SATA-schijf aan te sluiten, moet u:

- koop een USB-container voor externe schijven;

- plaats de schijf in deze container en verbind deze met interne draden;

- sluit de aansluitkabel aan op de USB-poort in de laptop.

Stap 3

Om ervoor te zorgen dat uw besturingssysteem de nieuwe schijf kan zien, moet u de bedrijfsmodus van deze schijf instellen. Sluit alle draden aan. Het waarschuwingslampje op de adapter moet gaan branden.

Stap 4

Zet de laptop aan, wanneer de computer opstart, druk op de Delete-knop.

Stap 5

De BIOS-setup verschijnt op het scherm - ga naar het tabblad voor het selecteren van de parameters van de geïnstalleerde apparaten - bekijk alle beschikbare apparaten - onder hen moet SATA HDD zijn.

Stap 6

Bij het installeren van een besturingssysteem zijn extra stuurprogramma's vereist voor uw schijf. Sommige versies van besturingssystemen zijn echter al uitgerust met dergelijke stuurprogramma's.

Stap 7

Bij het installeren van een harde schijf met een reeds geïnstalleerd besturingssysteem, worden de stuurprogramma's in het systeem geladen nadat de computer is ingeschakeld en het welkomstscherm verschijnt.

Stap 8

Na het laden van het besturingssysteem worden sommige containers automatisch door het systeem gedetecteerd. Er verschijnt een bericht op het scherm waarin u wordt gevraagd om opnieuw op te starten. Klik op Ja. De volgende keer dat u opnieuw opstart, wordt de schijf geïnstalleerd. Ga naar "Deze computer" en zorg ervoor dat deze wordt weergegeven.

Aanbevolen: