Hoe De Geheugenfrequentie Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Geheugenfrequentie Te Controleren?
Hoe De Geheugenfrequentie Te Controleren?

Video: Hoe De Geheugenfrequentie Te Controleren?

Video: Hoe De Geheugenfrequentie Te Controleren?
Video: Как ДЕЙСТВИТЕЛЬНО проверить скорость ОЗУ в Windows 10 2024, Mei
Anonim

Om het computerversnellingsproces met succes te voltooien, moet u de hoeveelheid RAM verhogen. Natuurlijk moet je de juiste geheugensticks kiezen om de prestatiewinst te maximaliseren.

Hoe de geheugenfrequentie te controleren?
Hoe de geheugenfrequentie te controleren?

Noodzakelijk

Specifiek

instructies:

Stap 1

Het feit is dat wanneer u verschillende RAM-strips installeert die met verschillende kloksnelheden werken, hun algehele prestaties afnemen tot de frequentie van de zwakste balk. Denk hierbij natuurlijk aan de mogelijkheid om op bepaalde slots identieke kaarten aan te sluiten. Download en installeer het Speccy-hulpprogramma.

Stap 2

Voer het uit en open het menu "RAM". Bepaal het type geïnstalleerde planken, bestudeer de informatie in de paragraaf "Geheugen". Kijk nu naar de inhoud van de items "Slot 1", "Slot 2", etc. Bepaal de frequentie van elk afzonderlijk slot. Meestal bevindt deze informatie zich in het item "Bandbreedte". Bedenk of het de moeite waard is om nieuwe geheugenstrips toe te voegen, of dat het beter is om de bestaande te vervangen.

Stap 3

Open uw internetbrowser en bezoek de officiële website van uw moederbordfabrikant. Zoek uit of de hardware dual-channel RAM ondersteunt. Schaf het benodigde aantal nieuwe RAM-sticks aan. Let op de maximale geheugengrootte van elk slot.

Stap 4

Zet uw computer uit en verwijder alle RAM-beugels. Installeer daarna elke keer dat u de computer aanzet een nieuwe kaart en controleer de stabiliteit van zijn werk. Gebruik hiervoor het hulpprogramma MemTest.

Stap 5

Voer het Speccy-programma uit en controleer de algehele prestaties van de geïnstalleerde RAM-sticks. Houd er rekening mee dat bij gebruik van meer dan 3 GB RAM het wordt aanbevolen om een 64-bits besturingssysteem te installeren. 32-bits besturingssystemen ondersteunen 3 tot 3,3 GB RAM.

Stap 6

Het gebruik van identieke RAM-strips met ondersteuning van een tweekanaalsmodus kan de prestaties met 10-15% verhogen. Laat de mogelijkheid niet voorbijgaan om identieke strips op speciale slots aan te sluiten. Wijzig de parameters van het RAM-geheugen niet als dit niet nodig is.

Aanbevolen: