Hoe De Geheugenfrequentie Te Verhogen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Geheugenfrequentie Te Verhogen?
Hoe De Geheugenfrequentie Te Verhogen?

Video: Hoe De Geheugenfrequentie Te Verhogen?

Video: Hoe De Geheugenfrequentie Te Verhogen?
Video: Hoe geheugen bij te plaatsen 2024, Mei
Anonim

Onder computergebruikers zijn er altijd mensen die hun apparatuur graag op 110% van het mogelijke gebruiken. Processors, RAM, videokaarten - al deze componenten hebben een zekere "veiligheidsmarge" en kunnen werken met versnelde parameters. Dit wordt overklokken of overklokken genoemd. Maar de gebruiker doet al deze handelingen op eigen risico en risico, waardoor de garantie komt te vervallen.

Hoe de geheugenfrequentie te verhogen?
Hoe de geheugenfrequentie te verhogen?

instructies:

Stap 1

Start de computer en direct nadat het scherm met POST-check verschijnt (degene die snel de processorfrequentie, de hoeveelheid geheugen, etc. weergeeft), druk je op de Del-knop. Sommige moederborden geven standaard alleen het logo van de fabrikant en de bordnaam weer. Maar in dit geval, om het BIOS te openen en toegang te krijgen tot de fijnafstelling van de computer, drukt u op Del. Soms wordt een andere toets gebruikt om de systeeminstellingen in te voeren - F2, F12 of een andere toets. Lees aandachtig de aanwijzingen die op de onderste regel van het scherm verschijnen.

Stap 2

U bent dus met succes het BIOS binnengegaan - een scherm met hoekige inscripties in witblauw of diepblauw. Als uw scherm blauw en wit is en de menu-items bovenaan het scherm zijn uitgelijnd, zoek dan naar het menu-item Geavanceerd. Navigeer door de menu-items met de pijlen links-rechts en omhoog-omlaag. Als uw BIOS eruitziet als twee kolommen met regels, meestal geel op een blauwe achtergrond, zoek dan naar het menu-item Geavanceerde systeemfuncties. Ga op dezelfde manier door de menu-items met behulp van de pijlen. De invoer in de categorie wordt gedaan door op de Enter-knop te drukken.

Stap 3

Sommige moederborden hebben een speciaal subitem genaamd Overclocking. Als je zo'n item vindt, vul het dan in. Er is meestal een menu waaruit u het versnellingspercentage van de processor en het geheugen kunt selecteren.

Stap 4

Als u geen submenu met de titel Overklokken vindt, wanhoop dan niet. Meestal verandert bij overklokken de frequentie van de systeembus, dus zoek naar een item met de kop System Bus, of QPI, of HyperTransport. Wanneer u een geschikt item vindt, selecteert u het en stelt u de waarde 5-10 procent hoger in dan het was. Overklokken is een gevaarlijke activiteit die uw computer kan beschadigen, dus experimenteer zorgvuldig met frequenties.

Stap 5

Een andere mogelijke manier om de geheugenfrequentie te configureren is in hetzelfde menu Geavanceerd / Geavanceerde systeemfuncties, zoek het Chipset-item en het DDR-configuratie / Geheugenconfiguratie-subitem. Voer het in en u kunt de gewenste geheugenfrequentie invoeren in plaats van de basisfrequentie. Gebruik dezelfde vuistregel om frequenties te verhogen - 5-10 procent per keer.

Stap 6

Druk na het aanbrengen van wijzigingen op de F10-knop om de instellingen op te slaan. Druk op de Y-toets op uw toetsenbord om te bevestigen. De computer start opnieuw op en, als u alles goed heeft gedaan, start het besturingssysteem.

Aanbevolen: