Hoe De Geheugenfrequentie Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Geheugenfrequentie Te Bepalen?
Hoe De Geheugenfrequentie Te Bepalen?

Video: Hoe De Geheugenfrequentie Te Bepalen?

Video: Hoe De Geheugenfrequentie Te Bepalen?
Video: Hoe geheugen bij te plaatsen 2024, Mei
Anonim

Op forums en andere internetbronnen kunt u vaak vragen van gebruikers vinden over het bepalen van de geheugenfrequentie. Deze interesse is voornamelijk te wijten aan het feit dat deze parameter rechtstreeks van invloed is op de prestaties van de computer. Natuurlijk hangt de snelheid van gegevensuitwisseling met RAM niet alleen af van de werkelijke (en dienovereenkomstig en effectieve) frequentie, maar ook van latentie en timing. Het is echter de frequentie die van groot belang is. Er is echter een vrij grote hoeveelheid software die de nieuwsgierigheid van het publiek kan bevredigen.

Hoe de geheugenfrequentie te bepalen?
Hoe de geheugenfrequentie te bepalen?

Noodzakelijk

Personal computer, CPU-Z-programma

instructies:

Stap 1

Let op de informatie die verschijnt wanneer u de computer aanzet. Voor veel gebruikers kan daar informatie over de frequentie worden bekeken. Het optimale programma voor het bepalen van de geheugenfrequentie is het programma "Cpu-Z". Het toont de echte gegevens van elke pc. Download het hulpprogramma naar uw computer. Bovenaan kunt u alle opties kiezen. Er is informatie over uw computer, software. Ga naar het gedeelte "Geheugen" om de geheugenfrequentie te achterhalen. U kunt verwijzen naar de sectie genaamd "SPD". Daar ziet u de standaard beschikbare bedrijfsmodi.

Stap 2

U kunt het Everest-programma gebruiken om uw computer te diagnosticeren. Na installatie ziet u de informatie waarin u geïnteresseerd bent. Klik op het tabblad "Menu". Dit gedeelte bevindt zich aan de linkerkant. Er verschijnt een hele lijst waarin je een sectie vindt met de naam "Computer" en "Overklokken". De gegevens verschijnen in het midden van het programmavenster. Er zal ook informatie zijn over de geheugenfrequentie. U kunt de programma-interface zelfs aanpassen aan het Russisch.

Stap 3

Er is het OCCT Perestroika-programma. Hiermee kunt u ook de geheugenfrequentie en processorgegevens bepalen. Voer het programma uit op uw computer. Selecteer het gedeelte "Memtest". Er verschijnt een lijst met gegevens. Daar leest u welke geheugenfrequentie op de computer wordt gebruikt.

Stap 4

U kunt het AIDA32-programma op uw computer installeren. De interface is vergelijkbaar met Everest. Ga naar het gedeelte "Computer" en selecteer de optie "Samenvatting". Informatie verschijnt in het midden van het venster. U kunt de taal instellen op Russisch om het werken gemakkelijker te maken.

Stap 5

U kunt informatie over de geheugenfrequentie vinden in het EasyTune-programma. Selecteer bovenaan het venster dat bij het opstarten wordt geopend de optie "Geheugen". Nou, dan rest er alleen nog maar te lezen. Daar wordt alles uitgebreid beschreven. Met het hulpprogramma kunt u de huidige status van alle componenten van de computer achterhalen.

Aanbevolen: