Hoe De Geheugenfrequentie In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe De Geheugenfrequentie In Te Stellen
Hoe De Geheugenfrequentie In Te Stellen

Video: Hoe De Geheugenfrequentie In Te Stellen

Video: Hoe De Geheugenfrequentie In Te Stellen
Video: Hoe geheugen bij te plaatsen 2024, Mei
Anonim

Om de computer volledig te optimaliseren, is het noodzakelijk om de bedrijfsparameters van de RAM-kaarten aan te passen. Dit proces wordt aanbevolen om uit te voeren via het BIOS-menu, maar soms kunnen extra programma's worden gebruikt.

Hoe de geheugenfrequentie in te stellen
Hoe de geheugenfrequentie in te stellen

instructies:

Stap 1

Controleer de prestaties en stabiliteit van de geïnstalleerde RAM-kaarten. U kunt het MemTest-programma gebruiken, maar als u dit hulpprogramma niet wilt zoeken en installeren, gebruik dan de Windows-hulpprogramma's. Open het menu Systeembeheer in het configuratiescherm van uw computer. Voer de snelkoppeling "Windows-geheugencontrole" uit.

Stap 2

Start de computer opnieuw op en wacht tot de analyse van de status van de RAM-kaarten is voltooid. Open nu het BIOS-menu door op de Delete-toets te drukken nadat u de computer hebt aangezet. Ga naar het menu Systeemconfiguratie of Geavanceerde chipsetinstelling. Selecteer de methode voor het wijzigen van de frequentie van de RAM-strips. Het is beter om de busfrequentie te veranderen, omdat het veranderen van de multiplier een scherpe sprong in de prestaties zal geven.

Stap 3

Verhoog de RAM-bussnelheid een beetje. Verhoog de spanning die op de RAM-kaarten wordt toegepast. Dit helpt voorkomen dat de computer in een noodgeval wordt afgesloten wanneer de RAM-kaarten zwaar worden belast. Sla wijzigingen in de BIOS-menu-opties op door op F10 te drukken. Wacht tot het laden van het besturingssysteem is voltooid.

Stap 4

Controleer nogmaals de staat van de RAM-strips. Besteed speciale aandacht aan de prestatiewinst en de aanwezigheid (afwezigheid) van fouten. Als de test uitstekende resultaten heeft opgeleverd, herhaal dan de procedure voor het verhogen van de frequentie van het RAM. Zorg ervoor dat u de spanning regelmatig verhoogt.

Stap 5

Als de computer op een gegeven moment stopt met opstarten, demonteer dan de behuizing van de systeemeenheid en verwijder de BIOS-batterij. Installeer het na 10-15 minuten in het nest. Stel de laatste goede waarde van de RAM-busfrequentie in om problemen bij de werking ervan te voorkomen. Als u besluit de vermenigvuldiger te verhogen, verlaag dan eerst de busfrequentie.

Aanbevolen: