Hoe De Frequentie Van RAM Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Frequentie Van RAM Te Controleren?
Hoe De Frequentie Van RAM Te Controleren?

Video: Hoe De Frequentie Van RAM Te Controleren?

Video: Hoe De Frequentie Van RAM Te Controleren?
Video: Zelf het werkgeheugen van uw computer uitbreiden | How to | Paradigit 2024, Mei
Anonim

Een van de belangrijkste kenmerken van RAM is de frequentie. Hoe groter het is, hoe hoger de prestaties van de computer. Natuurlijk bepaalt niet alleen deze indicator de prestaties van de pc, maar hij is ook erg belangrijk. Er zijn verschillende manieren om de frequentie van het RAM-geheugen te achterhalen.

Hoe de frequentie van RAM te controleren?
Hoe de frequentie van RAM te controleren?

Noodzakelijk

  • - CPUID CPU-Z-programma;
  • - AIDA64 Extreme Edition-programma.

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier is om te kijken naar de geheugenfrequentie op de verpakking ervoor, als die er natuurlijk is. Het probleem is dat deze verpakking wordt uitgedeeld bij het kopen van dure modellen. Als alternatief kunt u het garantiecertificaat bekijken als dit een beschrijving bevat van alle afzonderlijke componenten van uw computer.

Stap 2

Maar het is het beste om speciale programma's te gebruiken om de geheugenfrequentie te bekijken. Alleen met hun hulp kunt u de werkelijke frequentie bepalen waarmee uw systeemgeheugen werkt. Een van de eenvoudigste programma's heet CPUID CPU-Z. Maar desalniettemin is de functionaliteit voldoende om de frequentie van het RAM-geheugen te achterhalen. Download het hulpprogramma en installeer het op uw computer.

Stap 3

Voer CPUID CPU-Z uit en ga naar het tabblad Geheugen. Zoek in het geopende venster het gedeelte Timing. Zoek in dit gedeelte de parameter DRAM-frequentie. De waarde is de frequentie van het RAM.

Stap 4

Bovendien vindt u gedetailleerde informatie over elke afzonderlijke geheugenmodule. Ga hiervoor naar het tabblad SPD. Er is een pijl in de linkerbovenhoek. Klik op deze pijl en er verschijnt een lijst met geheugenaansluitingsslots. Door een specifiek slot te selecteren, kunt u informatie vinden over de module die erop is geïnstalleerd. Als het scherm leeg is, betekent dit dat de door u geselecteerde geheugenmodule niet is geïnstalleerd.

Stap 5

Een ander programma dat u kan helpen de geheugenfrequentie te achterhalen, is AIDA64 Extreme Edition. Installeer deze applicatie op uw computer. Voer het programma uit.

Stap 6

Selecteer in het rechtervenster het onderdeel "Moederbord". Selecteer in het volgende venster dat verschijnt de SPD-parameter. Zoek daarna het gedeelte "Geheugeneigenschappen". Zoek de regel "Geheugensnelheid" erin. Dienovereenkomstig is dit de frequentie waarmee uw RAM werkt. Ook in dit venster kunt u andere geheugenparameters bekijken.

Aanbevolen: