Hoe De Frequentie Van RAM Te Veranderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Frequentie Van RAM Te Veranderen?
Hoe De Frequentie Van RAM Te Veranderen?

Video: Hoe De Frequentie Van RAM Te Veranderen?

Video: Hoe De Frequentie Van RAM Te Veranderen?
Video: Hoe vervang ik mijn RAM-geheugen? 2024, April
Anonim

Als u de prestaties van uw computer wilt verbeteren, begin dan met het aanpassen van uw RAM. Meestal kan deze methode de snelheid van de pc met 10-20 procent verhogen.

Hoe de frequentie van RAM te veranderen?
Hoe de frequentie van RAM te veranderen?

Noodzakelijk

Specifiek

instructies:

Stap 1

Er zijn twee manieren om de frequentie van het RAM te verhogen: verander de vermenigvuldiger of de systeembusfrequentie. Het is beter om de tweede optie te gebruiken, omdat deze zorgt voor een soepele prestatieverbetering en geen scherpe sprong, wat kan leiden tot schade aan het apparaat. Installeer het Speccy-hulpprogramma en voer het uit. Open het menu "RAM" en kijk naar de frequentie waarmee de borden op dit moment werken.

Stap 2

Start uw computer opnieuw op en open het BIOS door op de Del-toets te drukken. Open het menu Geavanceerd en zoek het item FSB / Geheugenverhouding. Het kan in verschillende moederbordmodellen anders worden genoemd. Stel dit item in op Handmatig in plaats van Auto. Nu kun je zelf de frequentie en vermenigvuldigingswaarden instellen. Volg deze stappen. Verhoog de frequentie van de RAM-bus met 20-50 Hertz.

Stap 3

Keer terug naar het hoofdvenster van het BIOS-menu en selecteer Opslaan en afsluiten. Druk op de Enter-toets en wacht tot de computer opnieuw is opgestart. Controleer nu de stabiliteit van het RAM-geheugen. Open het Configuratiescherm en selecteer het menu Systeem en beveiliging (Windows Seven). Open het submenu "Administrative Tools" en voer de snelkoppeling "Windows Memory Check" uit. Bevestig het opnieuw opstarten van de computer om de status van het RAM-geheugen te controleren.

Stap 4

Als testen goede resultaten heeft opgeleverd, ga dan opnieuw naar het BIOS-menu en verhoog opnieuw de frequentie van het RAM. Voer de beschreven cycli uit totdat het RAM-controlesysteem fouten detecteert. Dan kunt u proberen de geheugenlatentie te verminderen. Om dit te doen, verlaagt u afwisselend de indicatoren van de vier soorten timings met één punt. Ze bevinden zich meestal in Geavanceerde instellingen.

Stap 5

Als er een fout optreedt tijdens het wijzigen van de RAM-bewerkingsparameters en de computer stopt met opstarten, verwijder dan de BOIS-batterij een tijdje uit de systeemeenheid. Hiermee worden de fabrieksinstellingen van de pc toegepast.

Aanbevolen: