Hoe De Frequentie Van RAM Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Frequentie Van RAM Te Bepalen?
Hoe De Frequentie Van RAM Te Bepalen?

Video: Hoe De Frequentie Van RAM Te Bepalen?

Video: Hoe De Frequentie Van RAM Te Bepalen?
Video: College igoHGV01c 29 september 2020 2024, April
Anonim

Het RAM-geheugen van de computer heeft zijn eigen werkvolume en frequentie (snelheid), die de snelheid van het besturingssysteem bepalen. Hoe hoger deze indicatoren, hoe efficiënter het systeem zal werken. Als veel gebruikers de hoeveelheid RAM kennen, kent niet iedereen de werkfrequentie. Ondertussen is het vrij eenvoudig om erachter te komen.

Hoe de frequentie van RAM te bepalen?
Hoe de frequentie van RAM te bepalen?

Het is nodig

Computer, RAM, schroevendraaier, CPU-Z-programma, internettoegang

instructies:

Stap 1

De snelste manier om de werkfrequentie van het RAM-geheugen te achterhalen zonder toevlucht te nemen tot het gebruik van verschillende programma's, is door naar de geheugenmodule zelf te kijken. Verwijder hiervoor de kap van de systeemeenheid door de twee bevestigingsschroeven aan de achterkant van de computerbehuizing los te draaien. Bij sommige behuizingen kan het deksel worden vastgezet met vergrendelingen. Verderop op het moederbord vind je het opschrift DDR. Er zullen poorten zijn voor het installeren van geheugenmodules in de buurt. Verwijder een van de geheugenmodules. Om dit te doen, schuift u eenvoudig de vergrendelingen aan beide zijden van de poort naar beneden.

Stap 2

Zoek nu het opschrift DDR op het geheugen. De geheugenfrequentie wordt ernaast geschreven. Bijvoorbeeld DDR-400 MHz of DDR2-800 MHz. Het nummer aan het einde van de regel is de indicator van de frequentie van het RAM. Merk op dat u op sommige geheugenmodules de string PC kunt vinden gevolgd door cijfers, bijvoorbeeld PC2-6400. Elke pc-waarde komt overeen met een bepaalde frequentie van RAM-bewerking. PC2-6400 betekent bijvoorbeeld dat het RAM-geheugen op 800 MHz draait. Als u de inscriptie pc op de geheugenmodule hebt, zoekt u de tabel met kenmerken van het RAM-geheugen op internet. Kijk in deze tabel maar eens met welke geheugenfrequentie uw pc overeenkomt.

Stap 3

Als u het deksel van de systeemeenheid niet wilt openen, kunt u het CPU-Z-programma gebruiken. U kunt dit hulpprogramma gratis downloaden. Installeer het programma op uw computer en voer het vervolgens uit. Na de eerste keer opstarten heeft het programma enkele seconden nodig om informatie over het systeem te verzamelen. Wanneer u bij het hoofdmenu komt, selecteert u het tabblad Geheugen. Zoek vervolgens de regel Dram-frequentie. Integendeel, de indicator is de werkfrequentie van het RAM. Boven in het programmavenster wordt informatie over het type RAM aangegeven.

Aanbevolen: