Hoe De Frequentie Van Het RAM Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Frequentie Van Het RAM Te Achterhalen?
Hoe De Frequentie Van Het RAM Te Achterhalen?

Video: Hoe De Frequentie Van Het RAM Te Achterhalen?

Video: Hoe De Frequentie Van Het RAM Te Achterhalen?
Video: Vinyl gevelbekleding! Installatiegeheimen en handige trucs die maar weinig mensen kennen! 2024, Mei
Anonim

Random Access Memory is nodig om informatie op te slaan die tijdens bedrijf door de centrale processor wordt gebruikt. Een pc kan meerdere geheugenmodules tegelijk bevatten, die als één geheel werken.

Hoe de frequentie van het RAM te achterhalen?
Hoe de frequentie van het RAM te achterhalen?

Noodzakelijk

Specifiek

instructies:

Stap 1

Om de prestaties van het RAM-geheugen te verbeteren, moeten nieuwe kaarten worden toegevoegd. RAM-modules hebben twee hoofdkenmerken: de grootte van het bord en de frequentie van de werking ervan. De eerste indicator kenmerkt de hoeveelheid informatie die in de module kan worden opgeslagen. Hoe hoger deze indicator, hoe minder vaak het bord hoeft te "rebooten".

Stap 2

De busfrequentie van de module geeft de hoeveelheid informatie weer die per tijdseenheid van het bord naar de processor komt. Wanneer u een nieuwe geheugenmodule kiest, moet u de kenmerken van de geïnstalleerde kaarten weten. Feit is dat de werkfrequentie van alle modules automatisch wordt teruggebracht tot die van het kleinere bord. Download het Speccy-programma. Dit kan op de website van de ontwikkelaars www.piriform.com.

Stap 3

Installeer het hulpprogramma na het downloaden van de bestanden en start uw computer opnieuw op. Open het Speccy-programma en selecteer het tabblad "RAM". Zoek het SPD-submenu en vouw Slot 1, Slot 2, enzovoort uit. Kijk naar de statistieken die worden weergegeven in de frequentiekolommen voor elke geheugenmodule. Dit is de klokfrequentie van de borden waarop ze momenteel werken.

Stap 4

Zoek de velden 'Doorvoer' en bekijk hun statistieken. De gegevens die in deze velden worden weergegeven, geven de nominale werkfrequentie van de geheugenmodules aan. Ontdek op basis van de ontvangen informatie de frequentie van de nieuwe geheugenmodule. Soms kan een grotere prestatiewinst worden behaald, niet door een andere geheugenmodule toe te voegen, maar door een bestaand bord te vervangen.

Stap 5

Als uw computer een geheugenkaart met een lage frequentie heeft, kunt u deze het beste vervangen. Dit bespaart u de oorspronkelijke grootte van de modules en verhoogt tegelijkertijd hun doorvoer.

Aanbevolen: