Een Router Controleren?

Inhoudsopgave:

Een Router Controleren?
Een Router Controleren?

Video: Een Router Controleren?

Video: Een Router Controleren?
Video: Wat is een router en hoe werkt het? 2024, Mei
Anonim

Om de functionaliteit van de router te testen, moet u het apparaat verbinden met internet en een draadloos netwerk maken. Uiteraard moet u daarna alle LAN-poorten één voor één controleren.

Een router controleren?
Een router controleren?

Noodzakelijk

  • - Netwerkkabels;
  • - notitieboekje.

instructies:

Stap 1

Zorg er eerst voor dat uw internetaccount actief is. Sluit de kabel aan op de computer en maak de verbinding met de server. Zorg ervoor dat je internetverbinding stabiel is. Sluit nu de ISP-kabel aan op de WAN-poort van de router.

Stap 2

Sluit de LAN-poort van de netwerkapparatuur met een netwerkkabel aan op de computer. Open een internetbrowser en ga naar de webinterface van de instellingen van de router. Open het WAN-menu (Internet Connection) en configureer de serververbinding. Zorg ervoor dat u controleert of de instellingen correct zijn. Sla de instellingen voor dit menu op en start het apparaat opnieuw op. Zorg ervoor dat de DHCP- en NAT-functie actief is.

Stap 3

Configureer de netwerkadapter van uw computer om een dynamisch IP-adres te gebruiken. Zorg ervoor dat de internettoegang stabiel is. Verbind nu uw computer één voor één met de andere LAN-poorten van de router. Controleer hun functionaliteit.

Stap 4

Als u geen verbinding met internet kunt maken via een poort, controleer dan de firewall-instellingen van de router. Zorg ervoor dat de routetabel geen statische routes voor specifieke LAN-poorten vermeldt.

Stap 5

Open nu het menu Draadloze instellingen (Wi-Fi) en maak een draadloze hotspot. Zorg ervoor dat u de draadloze instellingen selecteert die uw laptop aankan. Start de router opnieuw op om de wijzigingen toe te passen.

Stap 6

Verbind je laptop of desktopcomputer (via wifi-adapter) met het gemaakte toegangspunt. Zorg dat je internettoegang hebt. Controleer de connectiviteit tussen de apparaten op de bekabelde en draadloze netwerken.

Stap 7

Probeer meerdere computers tegelijkertijd op LAN-poorten en een draadloos netwerk aan te sluiten. Zorg ervoor dat er geen hoge netwerklatenties zijn. Als er geen problemen zijn gevonden, is deze router volledig functioneel.

Aanbevolen: