Hoe Een Netwerkkaart Op Een Laptop Te Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Netwerkkaart Op Een Laptop Te Controleren
Hoe Een Netwerkkaart Op Een Laptop Te Controleren

Video: Hoe Een Netwerkkaart Op Een Laptop Te Controleren

Video: internet verbinding problemen herstellen 2022, December
Anonim

Een kapotte netwerkpoort in een laptop is niet ongewoon. Als de netwerkverbinding niet werkt, is de netwerkkaart mogelijk defect. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn: beginnend met een vonk van statische elektriciteit en eindigend met mechanische schade aan het connectorcontact zelf.

Hoe een netwerkkaart op een laptop te controleren
Hoe een netwerkkaart op een laptop te controleren

Het is nodig

beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

Controleer uw netwerkinstellingen. Elk netwerk heeft zijn eigen regels voor het opzetten van een netwerkverbinding. Meestal hebben ze betrekking op parameters zoals bereik, IP-adres, standaardgateway en andere. Zorg ervoor dat u zich in het juiste IP-adresbereik bevindt en dat er geen adresconflicten zijn op uw netwerk. Als je het niet zelf kunt instellen, kijk dan op internet voor specifieke instructies. Ze beschrijven op dezelfde manier wat en hoe te doen, er zijn ook speciale schermafbeeldingen gemaakt door gebruikers tijdens deze procedure.

Stap 2

Start uw computer opnieuw op en voer het BIOS van de laptop in. Om dit te doen, drukt u onmiddellijk na het opstarten van de laptop op Del op het toetsenbord (dit kunnen ook F2, Esc of andere knoppen zijn). Controleer of de netwerkkaart de parameter Enable heeft - dat wil zeggen dat deze is ingeschakeld. Installeer de stuurprogramma's voor de netwerkadapter door ze te downloaden van de officiële website van uw laptopfabrikant. Let bij het kiezen van drivers op het laptopmodel en de versie van het besturingssysteem. Als u een installatieschijf hebt, download dan alle software ervan naar uw pc en start deze opnieuw op zodat alle wijzigingen worden opgeslagen.

Stap 3

Verwijder de netwerkverbinding en maak deze opnieuw. Op deze manier raak je de verkeerde instellingen kwijt die mogelijk aan de oude netwerkverbinding zijn toegewezen. Als laatste redmiddel kunt u proberen het systeem opnieuw te installeren. Als al deze acties u niet hebben geholpen om de netwerkkaart te starten, is deze helaas defect. Speciaal voor laptops en netbooks zijn er externe USB-netwerkadapters op de markt. Als het niet mogelijk is om draadloze technologieën te gebruiken, gebruik dan een soortgelijk apparaat. Er moet echter worden opgemerkt dat dergelijke technologieën enkele snelheidsbeperkingen hebben en dat tarieven veel duurder zijn.

Populair per onderwerp