Een Printer Via Een Router Op Een Computer Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Printer Via Een Router Op Een Computer Aansluiten
Een Printer Via Een Router Op Een Computer Aansluiten

Video: Een Printer Via Een Router Op Een Computer Aansluiten

Video: How to Share USB Printer over Wi-Fi or LAN for Multiple Computers to Print on Wireless or Ethernet. 2022, November
Anonim

Om de printer via een router aan te sluiten op een computer, kun je gebruik maken van de service van een specialist. In plaats van te betalen voor zijn werk, is het echter beter om te proberen het zelf te doen. Bovendien zijn er hierbij geen bijzondere moeilijkheden.

Een printer aansluiten via een router
Een printer aansluiten via een router

Nieuwe modellen laserprinters zijn steeds vaker te zien in computerwinkels. Dergelijke apparatuur wordt noodzakelijk als het gaat om het verkrijgen van gescande afbeeldingen van hoge kwaliteit. En het gaat niet alleen om de noodzaak om deze techniek te gebruiken, maar ook om de constante ontwikkeling van moderne technologieën.

Printerconnectiviteit via Wi-Fi

Ook wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van wifi en in bijna elke vestiging kun je gratis verbinding maken met internet. Het is erg handig. Als we het hebben over het gebruik van wifi-routers, dan is dit de handigste manier om vanaf andere apparaten verbinding met internet te maken.

Als u onlangs een nieuwe printer hebt gekocht met de functie om via een Wi-Fi-netwerk verbinding te maken met een computer, dan is het raadzaam om zelf uit te zoeken hoe u dit precies kunt doen, in plaats van een specialist te bellen en voor zijn werk te betalen.

De printer aansluiten met een router

Allereerst is het vermeldenswaard dat conventionele inkjetprinters niet dezelfde functie hebben als Wi-Fi-connectiviteit. De verbinding is direct afhankelijk van uw printer en hoe het draadloze netwerk is gemaakt. De eenvoudigste manier om de printer in te stellen is via een router. Eerst moet u het configureren en een nieuw netwerk maken. Houd er rekening mee dat de router firmware moet hebben die de afdrukfunctie ondersteunt.

Sluit de printer via een USB-kabel aan op de router, terwijl de voeding is uitgeschakeld. Nadat u de stroom van de router hebt ingeschakeld, moet u via uw computer naar de webinterface gaan. Vervolgens moet u uw gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. Er zou een pop-upvenster moeten verschijnen op het hoofdtabblad met de mededeling dat de printer is gedetecteerd.

Als uw computer Windows 7 draait, is het instellen van uw printer het gemakkelijkst. Ga naar het menu "Start" en vervolgens naar "Zoeken". Typ het woord "installatie" in het zoekvak. Daarna zal de computer een lijst met bewerkingen vinden, u moet ook "Printer toevoegen" selecteren. Selecteer in het venster dat verschijnt "Voeg een lokale printer toe". Vervolgens moet u een nieuwe poort maken met de naam standaard TCP / IP-poort en het adres van uw router invoeren, terwijl u het selectievakje naast "poll the printer" uitschakelt. Klik volgende".

Nadat het apparaat is gedetecteerd, selecteert u het type apparaat, vervolgens het item "speciaal" en klikt u vervolgens op "opties". Stel de benodigde waarden in, waarna het systeem op zoek gaat naar een driver voor de printer van uw model. Nadat het stuurprogramma is geïnstalleerd, hoeft u alleen maar uw printer op en neer te zetten en op Voltooien te klikken.

Populair per onderwerp