Wat Is Het Verschil Tussen Een Router En Een Router?

Inhoudsopgave:

Wat Is Het Verschil Tussen Een Router En Een Router?
Wat Is Het Verschil Tussen Een Router En Een Router?

Video: Wat Is Het Verschil Tussen Een Router En Een Router?

Video: Wat Is Het Verschil Tussen Een Router En Een Router?
Video: Modem vs Router - What's the difference? 2024, April
Anonim

Mensen die gebruik maken van wifi internet vragen zich vaak af wat het verschil is tussen een router en een router. Fabrikanten en verkopers verwarren consumenten vaak door verschillende namen op prijskaartjes te vermelden. Daarom kan het erg moeilijk zijn om het verschil te begrijpen.

Router of router?
Router of router?

Ongeïnformeerde gebruikers zullen niet direct een antwoord kunnen geven op de vraag waarin een router verschilt van een router. Om onderscheid te maken tussen deze netwerkapparaten, is het noodzakelijk om ze een duidelijke definitie te geven.

Router of router?

Een router is een speciaal netwerkapparaat dat personal computers verenigt tot één lokaal netwerk. Maar dezelfde definitie kan worden gegeven aan een router. Router is een Engels woord dat zich in het Russisch vertaalt als router. Het enige verschil is de oorsprong van het woord. In de praktijk komen consumenten simpelweg verschillende spellingen van dezelfde naam tegen voor een netwerkapparaat.

Een router en een router voeren precies dezelfde functies uit. Ze zijn uitgerust met een ingangsaansluiting voor het aansluiten van een twisted pair-connector van een specifieke provider en vier poorten. Toegegeven, er kunnen meer poorten zijn. Ze zijn nodig om apparaten via een lokaal netwerk te verbinden. De router en router zijn uitgerust met een draadloze wifi-zender. Een router is, net als een router, een intelligenter apparaat in tegenstelling tot dezelfde poortconcentrator. De router slaat een tabel op met adressen van computers die op het apparaat zijn aangesloten. Wanneer een extern bericht wordt ontvangen, wordt het adres van de ontvanger gecontroleerd. Als het in de tabel aanwezig is, wordt de informatie onmiddellijk naar de geadresseerde verzonden. Anders worden de gegevens volledig verwijderd. Een dergelijke intelligente benadering maakt een rationeler gebruik van de middelen en mogelijkheden van het lokale netwerk mogelijk.

Het probleem van het kiezen van een router of router

Gespecialiseerde routers of routers zijn onderverdeeld in huishoudelijk en industrieel. Industriële routers worden vaak gebruikt om bedrijfsnetwerken te organiseren. Maar huishoudelijke routers worden gekocht door gewone gebruikers die geen goed opgeleide specialisten zijn. Bij het kiezen moeten ze letten op de fabrikant van de router. Handelsmerken D-Link en Asus krijgen de voorkeur. Een belangrijk criterium bij het kiezen van een router is ook de maximale snelheid van informatieoverdracht via een draadloos netwerk.

Controleer bij het kopen de inhoud van het pakket van het lokale apparaat. Naast de router moet de doos bevatten: een voeding, een cd met software, een gebruikershandleiding en een twisted pair-kabel.

Aanbevolen: