Hoe De K-line-adapter Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De K-line-adapter Te Controleren?
Hoe De K-line-adapter Te Controleren?

Video: Hoe De K-line-adapter Te Controleren?

Video: Hoe De K-line-adapter Te Controleren?
Video: диагностика нивы при помощи k line адаптера 2024, Mei
Anonim

De K-Line-adapter is een apparaat voor het verzenden van gegevens via een enkele draad, namelijk apparatuurverzoeken voor diagnose en ECM-antwoorden worden via een enkele lijn verzonden. De COM-poort van de computer heeft aparte ingangen voor het verzenden en ontvangen van gegevens. Een adapter wordt gebruikt om deze signalen te matchen.

Hoe de K-line-adapter te controleren?
Hoe de K-line-adapter te controleren?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - adapter.

instructies:

Stap 1

Voer een adaptertest uit zonder verbinding te maken met het voertuig. Aangezien de lijn na de adapter enkeldraads is, kunt u een signaal naar de poort sturen en dit onmiddellijk in de "Echo" -modus lezen. Sluit vervolgens de adapter aan op de pc, gebruik het programma dat is ontworpen voor computerdiagnostiek - Check It 3.0.

Stap 2

Schakel de diagnostische modus van de COM-poort in, bekijk de verzending en ontvangst van tekens in de vensters. Als alles normaal verloopt, kun je indirect de werking van het circuit beoordelen. Traceer de K-Line en RxD signalen met een oscilloscoop. Het signaalbereik voor COM moet van +12V tot 0V zijn. Op de K-Lijn zou deze waarde hetzelfde moeten zijn. Op dezelfde manier kunt u de K-Line-adapter controleren met behulp van het ICD-diagnoseprogramma.

Stap 3

Gebruik de eenvoudigste elektrische tester om de prestaties van de K-Line-adapter te testen. Zorg ervoor dat alle elementen van het adaptercircuit correct zijn geïnstalleerd, pas + 12V toe, controleer de aanwezigheid van + 5V op de MAX232-pin. Zo niet, controleer dan of 142EN5 correct is geïnstalleerd.

Stap 4

Controleer de werking van de MAX232-converters, d.w.z. je zou +10V op pin 2 moeten hebben. Sluit -10V aan op de ingang van de ontvanger RS232, sluit hiervoor pin 13 en 6 van MAX232 aan, controleer hoe het signaal doorkomt. Verwijder de verbinding. Sluit de adapter aan op de RS-232-poort van de computer, maak verbinding met k-line, stel de communicatie met de controller in. Controleer de parameters van de COM-poort, de waarde van de weerstand in de belasting, evenals de kwaliteit van de communicatielijn.

Stap 5

Controleer de werking van de adapter, sluit deze hiervoor aan op de computer, zet hem uit. Open het hoofdmenu, selecteer "Programma's" - "Accessoires" - "Communicatie" - "Hyperterminal". Ga naar het menu "Bestand", selecteer de optie "Eigenschappen", vervolgens "Verbinden via", selecteer de COM-poort die overeenkomt met de host en klik op "OK". Typ vervolgens alle tekens van het toetsenbord. Als ze zichtbaar zijn op het scherm, werkt de adapter naar behoren.

Aanbevolen: