Een USB-flashstation Op Virussen Controleren

Inhoudsopgave:

Een USB-flashstation Op Virussen Controleren
Een USB-flashstation Op Virussen Controleren

Video: Een USB-flashstation Op Virussen Controleren

Video: Een USB-flashstation Op Virussen Controleren
Video: usb flash drive virus easy fix 2024, April
Anonim

Wanneer u verwisselbare media of flashdrives op een computer gebruikt voor gegevensbeveiliging, om het apparaat niet te "infecteren" met verschillende virussen, is het raadzaam deze onmiddellijk na het aansluiten op bedreigingen te controleren.

Een USB-flashstation op virussen controleren
Een USB-flashstation op virussen controleren

Een virus detecteren

Computerbescherming tegen virussen, wormen, Trojaanse paarden, potentieel gevaarlijke bedreigingen wordt geleverd door speciaal ontworpen en gemaakte programma's hiervoor - antivirussoftware. Momenteel zijn er meer dan een dozijn van deze toepassingen. De meest populaire zijn Kaspersky Anti-Virus, DrWeb, Avast, Avira AntiVir Personal, McAfee Security Scan Plus, Trend Micro Titanium Antivirus, AVG Free, Panda ActiveScan, Nod32 en anderen. Er zijn ook speciale online services waarmee u gratis en zonder speciale programma's realtime verificatie kunt uitvoeren.

Actieplan voor virusscannen

U kunt uw computer of flashstation alleen scannen met McAfee Security Scan Plus als u een internetverbinding hebt. Om de scanner te starten, moet u op de snelkoppeling op het bureaublad klikken (in de regel wordt deze automatisch geïnstalleerd tijdens de installatie van het programma) en de modem aansluiten. Als de verbinding niet tot stand is gebracht en er een meldingsvenster op het bureaublad verschijnt met informatie over een fout, kunt u deze oplossen door verbinding te maken met internet en op de knop "Opnieuw proberen" te klikken. Soms kan het nodig zijn om de operatie iets later te herhalen.

Het is nuttig om van tijd tot tijd speciale hulpprogramma's te downloaden van de officiële websites van antivirusprogramma's om de flashdrive bovendien te controleren op Trojaanse paarden, wormen, rootkits en andere kwaadaardige toepassingen.

Als een van de versies van de antivirusapplicatie van Avast op uw computer is geïnstalleerd, maakt het niet uit of u een gratis programma voor thuisgebruik of een licentie gebruikt, aangevuld met een aantal handige en noodzakelijke functies en mogelijkheden, sluit een USB-stick aan naar de computer via de USB-connector, open het gedeelte "Deze computer", zoek het apparaat dat u op virussen wilt controleren, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Scannen" in het vervolgkeuzevenster. Start het scanproces. Tijdens de controle kunt u het proces controleren. Gebruik hiervoor de knoppen "Stop", "Pauze", "Hervatten".

Als de flashdrive schoon blijkt te zijn, verschijnt er na controle een melding dat er geen bedreigingen op de media zijn gevonden. Als er virussen worden gevonden, toont een speciale tabel de geïnfecteerde bestanden, hun locatie en de mate van risico van elk document. Hier biedt het programma aan om ze te behandelen of te verwijderen. U kunt gevaarlijke bestanden ook in quarantaine plaatsen. Het wordt aanbevolen om de verwijderingsprocedure toe te passen op ongeneeslijke bestanden.

Om virussen op een USB-flashstation te zoeken, kunt u ook de programma's en hulpprogramma's "Sharp Eye", Anti-Autoran, Antirun 2.7 en andere gebruiken.

Flash-drives worden op dezelfde manier gecontroleerd bij het gebruik van andere antivirussen. In de regel werken ze allemaal op het eerste gezicht op dezelfde manier: selecteer een object voor verificatie (flashdrive), klik met de rechtermuisknop, selecteer het item "Scannen", "Controleren" (afhankelijk van het programma kan dit item enigszins verschillen) en wacht op het einde van het proces …

Sommige antivirusprogramma's worden geactiveerd wanneer de flashdrive op de computer is aangesloten. In dit geval is USB dick Security erg handig, zodat u verwisselbare media direct na het starten kunt controleren. In dit geval doet het programma alles zelf en controleert het of er een virus aanwezig is bij het opstarten. Als er een bedreiging wordt gedetecteerd, wordt u gevraagd deze te verwijderen.

Aanbevolen: