Een Laptop Controleren Op Virussen

Inhoudsopgave:

Een Laptop Controleren Op Virussen
Een Laptop Controleren Op Virussen

Video: Een Laptop Controleren Op Virussen

Video: Een Laptop Controleren Op Virussen
Video: How to Check you have Virus Protection in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Bij het gebruik van gratis antivirussoftware kunnen gebruikers terecht twijfelen aan de effectiviteit ervan. Als u vermoedt dat uw antivirusprogramma slecht presteert, profiteer dan van de krachtige gratis apps van toonaangevende ontwikkelaars van antivirussoftware.

Een laptop controleren op virussen
Een laptop controleren op virussen

instructies:

Stap 1

Genees het! van Doctor Web (Dr. Web), gaat het in de meeste gevallen goed om met het zoeken naar alle bekende virussen die werden gedetecteerd op het moment dat het programma werd geladen. Ga naar de officiële website van het bedrijf op www.drweb.com en download de laatste versie van CureIt! uit de Dr. Web CureIt!-sectie. Dit mag alleen worden gedaan voordat de scan wordt uitgevoerd, zodat de antivirusdatabase up-to-date is

Stap 2

Start na het downloaden het programma (geen installatie vereist) en start het proces van het zoeken naar schadelijke bestanden. Er wordt een volledige scan van uw laptop (netbook, desktopcomputer) op virussen uitgevoerd, wat enkele uren in beslag zal nemen. Terwijl het programma draait, kunt u de computer niet gebruiken, dus deze controle moet worden uitgevoerd op een moment dat u de computer niet nodig heeft.

Stap 3

Als alternatief kunt u de Kaspersky Virus Removal Tool van Kaspersky Lab gebruiken, die u kunt vinden op de officiële website www.kaspersky.com. Selecteer op de hoofdpagina het gedeelte "Gratis hulpprogramma's" in het menu "Download" en download de applicatie naar uw computer

Stap 4

Na het downloaden moet u de installatie van het programma uitvoeren, die op dezelfde manier wordt uitgevoerd als de installatie van de meeste Windows-applicaties. Nadat de installatie is voltooid, start u de Kaspersky Virus Removal Tool en klikt u op de knop "Start" om de zoekopdracht te starten. Net als bij de CureIt!-app duurt het enkele uren om een volledige scan te voltooien.

Aanbevolen: