Een Programma Controleren Op Virussen

Inhoudsopgave:

Een Programma Controleren Op Virussen
Een Programma Controleren Op Virussen

Video: Een Programma Controleren Op Virussen

Video: Een Programma Controleren Op Virussen
Video: Antivirusprogramma laten scannen op virussen 2024, Mei
Anonim

Als er onbegrijpelijke verschijnselen optreden in het werk van uw computer - frequente fouten, te traag werken, vastlopen, bestandscorruptie en een plotselinge afname van de vrije ruimte op de harde schijf, dan is het tijd voor u om het besturingssysteem op virussen te controleren. Om dit te doen, moet u een effectief antivirusprogramma hebben. Bijvoorbeeld Kaspersky Anti-Virus.

Een programma controleren op virussen
Een programma controleren op virussen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - het internet;
  • - antivirus software.

instructies:

Stap 1

Download de distributiekit van het programma van de officiële website www.kaspersky.com. Installeer de antivirus, voer de licentiesleutel in (of ga akkoord met een proefperiode) en update de databases. Als het programma u tijdens de installatie vraagt om de storende toepassing te verwijderen, doe dat dan. In de regel kan antivirussoftware op uw computer interfereren met programma's die op zichzelf lijken, dus probeer niet meerdere antivirussystemen op uw computer te installeren, aangezien dit u niet zal helpen uzelf volledig tegen virussen te beschermen

Stap 2

Open het Kaspersky Anti-Virus-venster. Klik op het opschrift "Check", op het onderste paneel van het programma. In het gedeelte "Controles" krijgt u drie soorten van deze bewerking aangeboden: "Volledige scan", "Kritische gebieden scannen" en "Kwetsbaarheidsscan". Als u uw hele computer moet scannen, klikt u op "Volledige scan". Even geduld a.u.b.: een volledige scan van uw computer duurt lang. Als u geen tijd hebt om te wachten, selecteert u Critical Areas Scan.

Stap 3

Lees de berichten van de antivirus zorgvuldig terwijl u uw computer scant. Kaspersky kan uw beslissing vragen wat te doen met een bepaald programma of bestand. Als de antivirus een ernstige bedreiging voor het systeem detecteert, zal deze aanbieden om een noodscan uit te voeren met een herstart van de computer. Het is absoluut noodzakelijk om dergelijke operaties te bevestigen om virussen volledig te verwijderen.

Stap 4

Als de antivirus niet kon worden geïnstalleerd vanwege fouten of om onduidelijke redenen, betekent dit dat het besturingssysteem al is beschadigd door virussen en dat interne behandeling het niet zal helpen. Sluit uw harde schijf aan op een andere computer en test deze onder een ander systeem. Als laatste redmiddel moet u Windows opnieuw installeren.

Aanbevolen: