Hoe U Uw Computer Online Op Virussen Kunt Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Online Op Virussen Kunt Controleren
Hoe U Uw Computer Online Op Virussen Kunt Controleren

Video: Hoe U Uw Computer Online Op Virussen Kunt Controleren

Video: Hoe U Uw Computer Online Op Virussen Kunt Controleren
Video: Je computer gratis scannen op virussen met Malwarebytes 2024, Mei
Anonim

Het installeren van antivirussoftware op uw computer is niet altijd een haalbare optie. Ten eerste kan niet iedereen het betalen. Ten tweede kunnen het installeren en configureren van antivirus voor correct gebruik te complexe processen zijn. Daarom is er een gratis alternatief in de vorm van een online virusscan van je computer.

Afbeelding afkomstig van www.esetnod32.ru
Afbeelding afkomstig van www.esetnod32.ru

ESET online scanner

ESET Online Scanner is een service voor een uitgebreide scan van een pc op malware. Om deze tool te gebruiken zonder bestanden te installeren, gaat u naar de officiële ESET-website en start u de online scanner met de standaard Windows-browser Internet Explorer.

In het geval dat deze browser niet is geïnstalleerd, kunt u andere gebruiken, maar hiervoor moet u een speciaal hulpprogramma downloaden dat iets meer dan één megabyte op de harde schijf van uw computer in beslag neemt. Na installatie kun je in een apart venster met de scanner aan de slag. Wanneer het verificatieproces is voltooid, kunnen alle geïnstalleerde bestanden worden verwijderd. Naast Internet Explorer ondersteunt ESET Online Scanner volgens de officiële website de volgende browsers: Chrome, Firefox, Safari, Opera, Netscape en enkele andere.

ESET Online Scanner is beschikbaar op het volgende adres:

F-Secure online scanner

Een andere gratis en effectieve oplossing voor het vinden van schadelijke software op uw computer is F-Secure Online Scanner. Net als bij de bovengenoemde service, vereist het uitvoeren van de scanner vanuit F-Secure ook de installatie van een klein programma dat het verificatieproces automatiseert.

F-Secure Online Scanner voert geen volledige analyse van uw computer uit, maar scant vooral belangrijke mappen, op de aanwezigheid van schadelijke programma's die het systeem kunnen beschadigen.

F-Secure Online Scanner is beschikbaar op het volgende adres:

Soms heeft de gebruiker geen volledige scan van de computer nodig, maar alleen de analyse van individuele bestanden. Voor dergelijke doeleinden kunt u ook de bijbehorende gratis internetdiensten vinden.

VirusTotaal

Een van de populaire online tools waarmee u afzonderlijke bestanden op virussen kunt scannen, is de VirusTotal-service. Om zijn diensten te gebruiken, moet u naar de gewenste site gaan en eenvoudig het bestand downloaden dat u wilt controleren.

VirusTotal is beschikbaar op het volgende adres:

Dr. Web bestandspatholoog

Dr. Web File Pathologist is een dienst vergelijkbaar met VirusTotal. Deze tool biedt ook geen volledige computerscan, maar wel met individuele gedownloade bestanden.

De Dr. Web-bestandspatholoog is beschikbaar op het volgende adres:

Aanbevolen: