Hoe Een Diskette Op Virussen Te Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Diskette Op Virussen Te Controleren
Hoe Een Diskette Op Virussen Te Controleren

Video: Hoe Een Diskette Op Virussen Te Controleren

Video: Hoe Een Diskette Op Virussen Te Controleren
Video: 3.5" Floppy Disk Drive u0026 Floppy Disk Repair 2024, Mei
Anonim

Diskettes, of "floppy disks", zijn een vrij oud opslagmedium. Sommige instellingen en organisaties blijven deze vorm van gegevensopslag echter gebruiken om informatie uit te wisselen en te verzenden. En net als elk ander medium bevatten diskettes soms malware. Antivirussoftware zal dit probleem helpen oplossen.

Hoe een diskette op virussen te controleren
Hoe een diskette op virussen te controleren

instructies:

Stap 1

Voer een scan op aanvraag uit met behulp van de geïnstalleerde antivirus. Deze methode is geschikt voor gebruikers die al een antivirusprogramma op hun computer hebben staan. Elk van de moderne hulpprogramma's, of het nu een product van Kaspersky Lab, Eset NOD32, Avira of DrWeb is, moet een module hebben voor het scannen van objecten op bevel van de gebruiker.

Stap 2

Start "Deze computer" door te dubbelklikken op het bureaubladpictogram. Er wordt een verkennervenster van het besturingssysteem geopend met een lijst met schijven, waaronder schijf A: - de traditionele aanduiding van een station voor het lezen en schrijven van diskettes. Klik met de rechtermuisknop op het A: drive-pictogram en selecteer "Controleren met …" of "Scannen met …" in het contextmenu. Daarna verschijnt, afhankelijk van het specifieke programma, een controledialoog met een startknop of alleen een venster met de voortgang van het scanproces. Wanneer de scan is voltooid, worden de resultaten weergegeven en worden opties voor acties aangeboden, bijvoorbeeld het gedetecteerde virus verwijderen of proberen het bestand te herstellen.

Stap 3

Download en installeer het antivirusprogramma voor scannen en desinfecteren. Onder de programma's voor het beschermen van computers zijn er zowel betaalde als gratis tools. Veel bedrijven produceren ook speciale kits voor het controleren en behandelen van virussen - ze vereisen geen installatie in de gebruikelijke zin van deze uitdrukking. Dat wil zeggen, u downloadt het bestand, voert het uit en drukt op de knop "Controleren", en alle acties en beslissingen worden automatisch genomen. Dit is handig als u bijvoorbeeld eens per maand een diskette op virussen moet controleren, maar de rest van de tijd niet.

Stap 4

Open uw browser en ga naar de downloadpagina van het hulpprogramma voor het verwijderen van virussen van Kaspersky https://www.kaspersky.com/antivirus-removal-tool of van DrWeb: https://www.freedrweb.com/cureit/. Selecteer de juiste programmataal in het geval van Kaspersky en klik op de knop Downloaden of Downloaden. Wacht tot het downloaden is voltooid en voer het gedownloade bestand uit door te dubbelklikken.

Stap 5

Bevestig de lancering en klik op de knop "Start scan" in het programmavenster. Alle schijven op de computer, inclusief de diskette, worden gecontroleerd - deze methode is geschikt in gevallen waarin u geen haast heeft. Als de tijdsfactor belangrijk is, downloadt u het product van Kaspersky en selecteert u het te scannen object via het instellingenmenu. Klik hiervoor op het tandwielpictogram en vink het vakje alleen voor station A aan. Klik vervolgens op "Automatische controle" en activeer de startknop.

Aanbevolen: