Hoe De Computer Aan Te Zetten Met De Muis

Inhoudsopgave:

Hoe De Computer Aan Te Zetten Met De Muis
Hoe De Computer Aan Te Zetten Met De Muis

Video: Hoe De Computer Aan Te Zetten Met De Muis

Video: Hoe De Computer Aan Te Zetten Met De Muis
Video: Mouse Pointer not Working in Windows 10 (One Simple Solution) 2024, Mei
Anonim

Het configureren van een alternatieve activering voor een pc is niet moeilijk. Dit kan nodig zijn als de gebruiker de traditionele methode niet leuk vindt, zich verveelt of de knop op de systeemeenheid gewoon kapot gaat. Er zijn twee hele alternatieve startmethoden: toetsenbord en muis. U kunt de start met de muis als volgt configureren.

Hoe de computer aan te zetten met de muis
Hoe de computer aan te zetten met de muis

instructies:

Stap 1

Controleer eerst de BIOS-versie op uw pc. De muis kan worden gebruikt om een pc aan te zetten met Phoenix en Award. Hoe kom ik achter de versie? Start het apparaat en het BIOS-type wordt op de eerste opstartafbeelding geschreven. De muis moet een oude PS/2-connector hebben. Nieuwere USB-modellen zijn niet geschikt voor dergelijke doeleinden. Hetzelfde geldt voor het toetsenbord zelf. Bezitters van een computer met een BIOS-versie van AMI hebben dergelijke functies ook niet.

Stap 2

Start uw pc opnieuw op en voer de BIOS-setup uit. Dit doe je door op de Delete- of F2-knop te drukken. Sommige pc's hebben andere combinaties nodig - u kunt hier meer over te weten komen vanaf het scherm waar de BIOS-versie zichtbaar is. Eenmaal in het blauwe setup-paneel, gebruik de toetsen om vanuit het hoofdmenu naar Management Power Setup te gaan. Het BIOS wordt bestuurd met behulp van de Esc, Enter en pijlen.

Stap 3

Zoek naar het opschrift Mouse Power On en ga naar dit gedeelte. Nu kun je de linker- of rechterknop van de manipulator kiezen, van waaruit je de computer indrukt om te starten (opties Muis Links en Rechtermuis). In dezelfde sectie kunt u de activering configureren vanaf een ander apparaat - het toetsenbord. Beschikbare functies Hot Key (een combinatie van knoppen) en Any Key (de pc wordt ingeschakeld wanneer u op een van hen klikt). Nadat u alle wijzigingen hebt voltooid, slaat u ze op en verlaat u het BIOS. Dit doe je via het startmenu of door simpelweg op F10 te drukken. Er verschijnt dan een venster waarin u Y moet invoeren als teken van overeenkomst en vervolgens Enter ingedrukt moet houden. De pc zal opnieuw opstarten. Nu kunt u het veilig uitschakelen en de nieuwe startmethode in actie proberen.

Aanbevolen: