Hoe De Computer Aan Te Zetten Met Een Muis

Inhoudsopgave:

Hoe De Computer Aan Te Zetten Met Een Muis
Hoe De Computer Aan Te Zetten Met Een Muis

Video: Hoe De Computer Aan Te Zetten Met Een Muis

Video: Hoe De Computer Aan Te Zetten Met Een Muis
Video: Zo bouw je jouw eigen gaming pc 2024, Mei
Anonim

Een kind dat net begint te kruipen en alles om hem heen te bestuderen, kan per ongeluk op de aan/uit-knop drukken of opnieuw opstarten op de systeemeenheid. Natuurlijk kan de computer van de vloer naar de tafel worden verplaatst, maar de eenvoudigere manier is om de muis in te stellen.

Hoe de computer aan te zetten met een muis
Hoe de computer aan te zetten met een muis

Noodzakelijk

Computer met PS/2 muis

instructies:

Stap 1

Aangezien nu elke tweede computer is uitgerust met minstens één USB-apparaat (muis of toetsenbord), is het aan te raden om op zoek te gaan naar een PS/2-muis. De aan- en uitschakelfunctie door middel van een muis is geconfigureerd via het BIOS Setup-menu en ondersteunt nog steeds geen USB-componenten (sommige moederborden starten niet met een toetsenbord met dit type interface).

Stap 2

Om het BIOS te laden, moet u uw computer opnieuw opstarten met behulp van het standaard Start-menu of met de aan / uit-knop op uw toetsenbord (indien beschikbaar). Nadat de eerste regels op het scherm verschijnen, drukt u op de toets Delete, F2 of Tab (afhankelijk van de hardware). Het BIOS Setup-menu ziet eruit als een blauw scherm met verschillende functieregels.

Stap 3

Navigatie hier wordt uitgevoerd met behulp van de pijltoetsen en functietoetsen. Zoek het onderdeel Energiebeheer instellen in het menu en navigeer ernaar: markeer het en druk op Enter. In de lijst die wordt geopend, moet je de regel Power on Function of Power On by PS2 vinden. De keuze voor dit of dat item hangt af van het model van je moederbord.

Stap 4

Vervolgens moet u de door u gewenste opstartmethode kiezen. Als u bijvoorbeeld de inschakelmodus wilt activeren met de linkermuisknop, selecteert u respectievelijk de optie Muis links, de waarde Muis rechts is correct voor de rechtermuisknop. Het is ook mogelijk om het toetsenbord als katalysator in te stellen: om een willekeurige toets in te drukken, moet u voor een bepaalde combinatie Any Key en Hot Key selecteren.

Stap 5

Het blijft alleen om de modus voor het bewerken van instellingen te verlaten, om dit te doen, drukt u op de F10-toets en accepteert u de wijzigingen door Ja in te voeren vanaf het toetsenbord. Druk op Enter om uw computer opnieuw op te starten. Zet uw computer uit en probeer hem aan te zetten met uw muis.

Aanbevolen: