Hoe De Muis Op Een Laptop Aan Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe De Muis Op Een Laptop Aan Te Zetten
Hoe De Muis Op Een Laptop Aan Te Zetten

Video: Hoe De Muis Op Een Laptop Aan Te Zetten

Video: Hoe De Muis Op Een Laptop Aan Te Zetten
Video: Mouse Pointer not Working in Windows 10 (One Simple Solution) 2024, April
Anonim

Sommige laptopbezitters merken op dat bij het werken met een laptop soms het touchpad niet genoeg is, dat wil zeggen dat je ook een muis nodig hebt. Sommige modellen hebben echter niet eens een aansluiting voor een aanwijsapparaat. In dit geval is de enige uitweg uit de situatie het aansluiten van een draadloze computermuis.

Hoe de muis op een laptop aan te zetten
Hoe de muis op een laptop aan te zetten

Noodzakelijk

  • - draadloze muis;
  • - notitieboekje;
  • - oplaadbare batterijen;
  • - USB-transceiver of bluetooth-module;
  • - een schijf met stuurprogramma's.

instructies:

Stap 1

In de meeste gevallen wordt een USB-transceiver of een Bluetooth-module aangeboden in een complete set met een draadloze muis, waarmee de relatie tussen een laptop en een optische muis wordt uitgevoerd. Tegelijkertijd wordt bij zo'n zender een cd met stuurprogramma's meegeleverd. Daarom is de eerste stap om de drivermedia in uw laptop te plaatsen en de software op uw laptop te installeren.

Stap 2

De procedure voor het installeren van de software is als volgt: als de laptop niet voorziet in automatische start van de media die in de drive zijn geplaatst, ga dan naar "Deze computer". Dubbelklik daarna in het geopende venster op de snelkoppeling met de afbeelding van de schijf. Er verschijnt een venster op het scherm met een voorstel om de software te installeren: selecteer Installeren en wacht op de volledige installatie van de stuurprogramma's op de laptop.

Stap 3

Nadat de software-installatie is voltooid, sluit u de meegeleverde vertaler aan op de USB-poort. Nadat u heeft gewacht tot het bericht over het aansluiten van een nieuw apparaat op het scherm verschijnt, kunt u de computermuis gaan gebruiken door de schakelaar op AAN te zetten (deze schakelaar bevindt zich aan de onderkant van het draadloze aanwijsapparaat).

Stap 4

Als er na een bepaalde tijd problemen optreden met de optische muis, zijn de oplaadbare batterijen waarschijnlijk verouderd. Vervang de batterijen door nieuwe en test vervolgens de werking van het aanwijsapparaat.

Aanbevolen: