Hoe U Linux Van Uw Computer Kunt Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe U Linux Van Uw Computer Kunt Verwijderen
Hoe U Linux Van Uw Computer Kunt Verwijderen

Video: Hoe U Linux Van Uw Computer Kunt Verwijderen

Video: Hoe U Linux Van Uw Computer Kunt Verwijderen
Video: How to Remove Linux (Ubuntu) From Dual Boot in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Om een besturingssysteem volledig van de computer te verwijderen, wordt aanbevolen om de partitie waarop het is geïnstalleerd volledig op te schonen. Bij het verwijderen van een besturingssysteem uit de Linux-familie is het beter om de indeling van het bestandssysteem van de partitie te wijzigen.

Hoe u Linux van uw computer kunt verwijderen
Hoe u Linux van uw computer kunt verwijderen

Noodzakelijk

Partitiemanager

instructies:

Stap 1

Als op uw computer Windows wordt uitgevoerd, gebruik dan de standaardfunctie voor het wissen van partities op de harde schijf. Open het menu "Deze computer" door tegelijkertijd op de "Start"- en de Engelse E-toets te drukken. Klik met de rechtermuisknop op de partitie van de schijf waarop het Linux-besturingssysteem is geïnstalleerd. Selecteer "Formaat".

Stap 2

Geef het type doelbestandssysteem voor deze partitie op en stel de clustergrootte in. Het is beter om standaardinstellingen te gebruiken. Klik op de knop "Start" en bevestig het formatteringsproces. Wacht tot het is voltooid en klik op de knop "OK" in het venster dat verschijnt.

Stap 3

Als de partitie die u nodig hebt niet wordt weergegeven in de lijst met stations, installeer dan het programma Partition Manager van Paragon. Start uw computer opnieuw op en voer het geïnstalleerde hulpprogramma uit. Selecteer Geavanceerde modus in het menu Snel starten. Wacht tot de lijst met partities op de harde schijf verschijnt.

Stap 4

Open het menu "Wizards" en selecteer "Partitie formatteren". Klik op de knop "Volgende" in het venster dat wordt geopend. Selecteer nu uw lokale Linux-schijf en klik op Volgende. Selecteer uit de voorgestelde opties het type bestandssysteem van de toekomstige schijf. Geef indien nodig een volumelabel op en selecteer een stationsletter. Klik volgende".

Stap 5

Klik in het nieuwe menu op de knop "Gereed" om de ingevoerde parameters te bevestigen. Zoek de knop Wijzigingen in behandeling toepassen op de werkbalk van het hoofdvenster van Partitiebeheer en klik erop. Bevestig de start van het formatteringsproces door op de knop "Ja" te klikken. Wacht tot dit proces is voltooid. Start uw computer opnieuw op en zorg ervoor dat er een nieuwe, lege harde schijfpartitie wordt weergegeven in het menu Deze computer. Schakel het opstartselectievenster uit, zodat u niet constant naar Windows overschakelt.

Aanbevolen: