Een Natuurlijk Getal En Een Cijfer Invoeren Met Het Toetsenbord

Inhoudsopgave:

Een Natuurlijk Getal En Een Cijfer Invoeren Met Het Toetsenbord
Een Natuurlijk Getal En Een Cijfer Invoeren Met Het Toetsenbord

Video: Een Natuurlijk Getal En Een Cijfer Invoeren Met Het Toetsenbord

Video: Een Natuurlijk Getal En Een Cijfer Invoeren Met Het Toetsenbord
Video: een natuurlijk getal cijferend delen door een natuurlijk getal 2024, April
Anonim

Elk natuurlijk getal kan worden geschreven met tien Arabische cijfers: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 en 0. Het kleinste natuurlijke getal is één, het grootste getal bestaat niet. Elk cijfer of nummer kan op het toetsenbord worden getypt.

Een natuurlijk getal en een cijfer invoeren met het toetsenbord
Een natuurlijk getal en een cijfer invoeren met het toetsenbord

instructies:

Stap 1

Er zijn twee blokken toetsen op het toetsenbord voor het kiezen van nummers en nummers. Elk van hen begint met de 1 (één) toets en eindigt met de 0 (nul) toets. Het eerste cijferblok bevindt zich horizontaal boven het letterblok, het tweede is speciaal aan de rechterkant van het toetsenbord geplaatst. Om een natuurlijk getal in te voeren met een horizontaal geplaatst blok, moet u ervoor zorgen dat u in de normale typmodus bent: druk niet op de Shift-toets, alt="Afbeelding" of andere hulptoetsen.

Stap 2

Afhankelijk van de geselecteerde lay-out kan het gebruik van de hulptoetsen ertoe leiden dat u een leesteken of speciaal teken invoert in plaats van een natuurlijk getal. In het geval dat geen van de modi is ingeschakeld, maakt de geselecteerde tekstinvoertaal (Russisch of Engels) niet uit. Druk eenmaal op de toets met het nummer dat u nodig hebt - het wordt weergegeven in het document waarin u werkt (tekst, afbeelding, enzovoort).

Stap 3

Als u het numerieke toetsenblok aan de rechterkant van het toetsenbord wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat u de juiste invoermodus inschakelt. Het wordt geactiveerd door de Num Lock-toets, die zich ook aan de rechterkant van het toetsenbord bevindt. Het cijferblok kan ermee beginnen, of het kan op de bovenste rij toetsen worden geplaatst. Druk eenmaal op de daarvoor bestemde toets. Een indicatielampje in de rechterbovenhoek van het toetsenbord gaat branden om te bevestigen dat het apparaat klaar is om cijfers in te voeren. Voer het nummer of nummer in dat u nodig hebt door eenmaal op de bijbehorende toets te drukken. Door nogmaals op de Num Lock-toets te drukken, wordt de geselecteerde modus gedeactiveerd.

Stap 4

Het Windows-besturingssysteem en een aantal programma's hebben een virtueel toetsenbord. Het wordt vaak gebruikt om logins en wachtwoorden in te voeren die bij het werken met een eenvoudig toetsenbord kunnen worden getraceerd door indringers, en in gevallen waarin de gebruiker op de een of andere manier beperkt is. Om het te activeren, zoekt u het overeenkomstige item in het programmamenu en vouwt u in Windows alle programma's uit in het menu Start, selecteert u in de map Standaard de submap Toegankelijkheid en klikt u op het item Schermtoetsenbord. Cijfers en cijfers op zo'n toetsenbord met de muis invoeren.

Aanbevolen: