Hoe Een Letter In Een Cijfer Te Vertalen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Letter In Een Cijfer Te Vertalen
Hoe Een Letter In Een Cijfer Te Vertalen

Video: Hoe Een Letter In Een Cijfer Te Vertalen

Video: Hoe Een Letter In Een Cijfer Te Vertalen
Video: Algebra - Herleiden met letters (2 HAVO/VWO) 2024, Mei
Anonim

In een computer wordt alle informatie in digitale vorm opgeslagen en verzonden. Dit geldt ook voor teksten - letters, cijfers, tekens en controletekens van tekstdocumenten worden vertaald in de bijbehorende digitale aanduidingen. De tabellen die het volgnummer van elke afzonderlijke letter definiëren, worden "coderingstabellen" genoemd. Bijna elke programmeertaal heeft ingebouwde functies waarmee u een numerieke waarde kunt krijgen die is gekoppeld aan een bepaalde letter in zo'n tabel.

Hoe een letter in een cijfer te vertalen
Hoe een letter in een cijfer te vertalen

instructies:

Stap 1

In JavaScript kunt u de functie charCodeAt gebruiken om de waarde te krijgen die overeenkomt met een letter in de Unicode-coderingstabel. Een stukje code dat deze bewerking bevat, kan er als volgt uitzien:

waarschuwing ("voorbeeld".charCodeAt (0))

Als het in de broncode van de pagina is ingevoegd, verschijnt er bij het laden een venster met het nummer 1086 - dit is de unicode-waarde van de eerste letter in het woord "sample". Als u in deze JavaScript-code in de functie charCodeAt (0) 0 vervangt door 1, dan wordt de code weergegeven die overeenkomt met de tweede letter van het woord tussen aanhalingstekens (de letter "b"). U kunt het woord tussen aanhalingstekens wijzigen (u kunt daar bijvoorbeeld alle letters invoeren waarvan u de Unicode-nummers interesseert) en de index die wordt doorgegeven aan de charCodeAt-functie.

Stap 2

PHP heeft een functievolgorde, waarmee u de tekencode in de ASCII-tabel kunt bepalen. U kunt het corresponderende fragment van php-code bijvoorbeeld als volgt schrijven: Als deze code in een webpagina wordt geplaatst en wordt uitgevoerd, wordt het nummer weergegeven dat overeenkomt met de letter "f" tussen aanhalingstekens. U kunt deze letter vervangen door een andere letter, cijfer of leesteken om de corresponderende cijfers te zien in een van de meest voorkomende coderingstabellen - ASCII (American Standard CODE FOR Information Interchange).

Stap 3

Gebruik een Windows OS-component genaamd "Character Map" als u de hexadecimale letternummers wilt weten die door het besturingssysteem worden gebruikt. Om het te starten, opent u het hoofdmenu op de knop "Start", gaat u naar het gedeelte "Programma's", vervolgens naar het subgedeelte "Standaard", en opent u daarin het gedeelte "Systeem" en selecteert u het item "Symbooltabel". U hoeft niet in de jungle van menu's te duiken, maar gebruik de standaard dialoog voor het starten van programma's - druk op de WIN + R-toetscombinatie, voer de charmap-opdracht in en druk op de Enter-toets.

Stap 4

Klik in de tabel op de letter of het symbool waarin u geïnteresseerd bent en in de linkerbenedenhoek van het symbooltabelvenster ziet u na de U+ symbolen de hexadecimale code van dit symbool. Het wordt ook weergegeven in de tooltip wanneer u de muisaanwijzer over een bord in de tabel beweegt.

Aanbevolen: