Een Venster Minimaliseren Met Het Toetsenbord

Inhoudsopgave:

Een Venster Minimaliseren Met Het Toetsenbord
Een Venster Minimaliseren Met Het Toetsenbord

Video: Een Venster Minimaliseren Met Het Toetsenbord

Video: Een Venster Minimaliseren Met Het Toetsenbord
Video: Windows sneltoetsen | 👉 Sneller en handiger werken met het toetsenbord (easy!) 2024, Mei
Anonim

Toepassingen en mappen op uw computer worden geopend in Windows. Voor hen zijn verschillende standaardcommando's voorzien: inklappen, uitvouwen, sluiten en verplaatsen. Als u tijdens het werken op een computer vaak het toetsenbord gebruikt of als er een situatie is ontstaan waarin de muis niet werkt, moet u weten hoe u het venster kunt minimaliseren met behulp van de toetsen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen.

Een venster minimaliseren met het toetsenbord
Een venster minimaliseren met het toetsenbord

instructies:

Stap 1

Om een toepassing of map te minimaliseren via het vensterbedieningsmenu, drukt u op de sneltoets alt="Afbeelding" en Spatie (spatie). Er verschijnt een contextmenu in de linkerbovenhoek. Ga er langs met de pijlen op uw toetsenbord, selecteer de opdracht "Minimaliseren" en druk op de Enter-toets. Het minimaliseren van vensters zonder toegang tot het bedieningsmenu wordt veroorzaakt door de sneltoetsen Alt, Space en C. Met de beschreven methoden kunt u alleen het actieve venster minimaliseren. Om het later uit te breiden, beweegt u over de verschillende elementen van het scherm met behulp van de Tab-toets en de pijlen. Wanneer het item dat u zoekt is gemarkeerd, drukt u op de Enter-toets.

Stap 2

U kunt alle geopende vensters tegelijk minimaliseren met de Windows-toets (met een vlag). Terwijl u deze ingedrukt houdt, drukt u op een van de extra: Latin M of D. De actie die door deze combinaties wordt veroorzaakt, is identiek aan het commando "Alle vensters minimaliseren", dat wordt ingesteld door de knop met dezelfde naam op de taakbalk. Om vervolgens alle vensters te herstellen, drukt u op de toetsen Windows, Shift en M.

Stap 3

Met het toetsenbord kunt u ook tussen vensters schakelen. Met deze methode wordt het actieve venster geminimaliseerd en wordt het venster dat door de gebruiker is geselecteerd, hersteld. Houd de Alt-toets ingedrukt en druk op Tab. Een paneel met miniaturen en namen van momenteel lopende programma's verschijnt in het midden van het scherm. Om het gewenste venster te selecteren, drukt u op de Tab-toets totdat de toepassing die u zoekt in een frame is geplaatst. Laat vervolgens alle toetsen los. Om in het huidige venster te blijven, selecteert u het of drukt u op Esc of Enter.

Stap 4

Het Windows-besturingssysteem heeft ook een toetsenbordmodus voor het besturen van de muiscursor. Het is niet erg handig, omdat de cursor extreem langzaam over het scherm beweegt. Het zal u echter ook helpen de gewenste opdrachten uit te voeren. De modus wordt geactiveerd door een combinatie van de linkertoetsen alt="Image" en Shift en Num Lock. Bewegen over het scherm wordt uitgevoerd met de toetsen 1-4 en 6-9, die zich op het numerieke paneel (aan de rechterkant van het toetsenbord) bevinden en door op de muisknoppen te drukken worden de toetsen [/], [*], [- gesimuleerd.] en [5].

Aanbevolen: