Hoe Het Cijfer In Photoshop Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Cijfer In Photoshop Te Verkleinen
Hoe Het Cijfer In Photoshop Te Verkleinen

Video: Hoe Het Cijfer In Photoshop Te Verkleinen

Video: Hoe Het Cijfer In Photoshop Te Verkleinen
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Wanneer u collages maakt en afbeeldingen verwerkt in Adobe Photoshop, moet u mogelijk de grootte van een fragment verkleinen zonder de hoofdafbeelding te wijzigen. Dit probleem kan op verschillende manieren worden opgelost. Een daarvan is het toepassen van een vrije transformatie op het gewenste element.

Hoe het cijfer in Photoshop te verkleinen
Hoe het cijfer in Photoshop te verkleinen

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding en dupliceer deze. Het is raadzaam om alle wijzigingen op een nieuwe laag aan te brengen, zodat de voltooide tekening er niet onder lijdt. De handigste manier om naar een nieuwe laag te kopiëren, is door de sneltoets Ctrl + J te gebruiken.

Stap 2

Nu moet je de vorm selecteren die je wilt verkleinen. Dit kan op verschillende manieren. Als de achtergrond rond het gewenste element redelijk uniform van kleur is, gebruik dan het gereedschap Toverstaf.

Stap 3

Stel de parameter Tolerantie zo in dat de selectie samenvalt met de omtrek van de vorm. De parameterwaarde kan worden gewijzigd afhankelijk van de kleurtint. Om de selectie samen te voegen tot een geheel, klikt u op de knop Toevoegen aan selectie op de eigenschappenbalk.

Stap 4

Kies in het menu Selecteren Omgekeerd of Ctrl + Shift + I. Nu heb je de vorm geselecteerd, niet de achtergrond. Kopieer het naar een nieuwe laag.

Stap 5

Druk op Ctrl + T of selecteer in het menu Bewerken de optie Vrije transformatie. Rondom het fragment verschijnt een rechthoekig kader. Als u de vorm proportioneel wilt verkleinen, houdt u Shift ingedrukt, verplaatst u de cursor naar de hoekcontroleknoop, haakt u deze met de muis en verplaatst u deze naar het midden van de selectie. Nu kun je beide lagen zien - de hoofdafbeelding en een kleine kopie van het hoofdelement.

Stap 6

U moet de achtergrond overbrengen naar een laag met een verkleinde kopie. Selecteer het gereedschap Stempel in de werkbalk. Stel op de eigenschappenbalk de borstelparameters in - diameter en hardheid. U zult deze waarden tijdens de verwerking moeten wijzigen. Als het hoofdelement pluizig is, zoals in dit voorbeeld, moet de stijfheid worden verminderd. De grootte van de borstel is afhankelijk van de grootte van het werkstuk.

Stap 7

Activeer de laag met de hoofdafbeelding, houd alt="Afbeelding" op het toetsenbord ingedrukt en klik op de achtergrond naast het fragment dat je naar de nieuwe laag hebt gekopieerd. De afstand tot dit element hangt af van de grootte van de borstel en de eigenschappen van het fragment zelf. De cursor nam de vorm aan van een telescoopvizier - een kruis, omringd door een cirkel, d.w.z. het instrument neemt een kleurstaal en beschouwt dit als een referentie.

Stap 8

Keer terug naar de laag met de kopie van het fragment, plaats de cursor dicht bij de omtrek van de vorm en begin deze voorzichtig te omlijnen. Een kopie van de achtergrond van de hoofdafbeelding, die onder het kruis staat, verschijnt rond de kopie van het fragment.

Stap 9

Wees voorzichtig, zorg ervoor dat het kruis niet over het fragment loopt dat je gekopieerd hebt. Wijzig indien nodig de hardheid en diameter van het penseel en neem een nieuw kleurstaal op de laag met de hoofdafbeelding. Het belangrijkste is dat u niet vergeet dat u het monster neemt op de laag met de hoofdafbeelding en de achtergrond op de laag herstelt met de kopie van het fragment.

Stap 10

Een mislukte stap kan ongedaan worden gemaakt door op Ctrl + Alt + Z te drukken. Om het gemakkelijker te maken te begrijpen waar u het achtergrondvoorbeeld kunt krijgen, schakelt u tijdelijk de zichtbaarheid van de bovenste laag uit door op het oogpictogram ernaast te klikken.

Aanbevolen: