Hoe Het Geheugen Van Een Videokaart Uit Te Breiden

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geheugen Van Een Videokaart Uit Te Breiden
Hoe Het Geheugen Van Een Videokaart Uit Te Breiden
Anonim

Een van de belangrijkste onderdelen van een computer is de grafische kaart. Het bepaalt natuurlijk niet de kracht van het hele systeem, maar het hangt van het bord af of de gebruiker videogames kan spelen of films in HD-kwaliteit kan kijken. Een van de algemene prestatiecriteria voor grafische adapters is de hoeveelheid geheugen. In sommige gevallen kan dit aantal worden verhoogd.

Hoe het geheugen van een videokaart uit te breiden
Hoe het geheugen van een videokaart uit te breiden

instructies:

Stap 1

Er zijn discrete videokaarten, waarvan het geheugen niet kan worden uitgebreid, en geïntegreerde kaarten die deze mogelijkheid bieden.

Stap 2

Een geïntegreerde videokaart heeft geen eigen geheugen, maar maakt gebruik van het RAM-geheugen van de computer. Voordat u het geheugen van een dergelijke videokaart uitbreidt, moet u er daarom voor zorgen dat de computer voldoende RAM heeft. Anders heeft het geen zin om het te verhogen, omdat de algehele prestaties van de pc nauwelijks zullen toenemen. Het is wenselijk dat u ten minste twee gigabyte RAM op uw systeem hebt geïnstalleerd.

Stap 3

U kunt de hoeveelheid geheugen uitbreiden met behulp van het BIOS-menu. Om het BIOS onmiddellijk te openen nadat u de computer hebt aangezet, drukt u op DEL in het beginscherm. Soms zijn er andere alternatieven voor deze sleutel. Voor meer informatie over welke sleutel je moet gebruiken om in het BIOS te komen, kun je de instructies voor je moederbord lezen.

Stap 4

Afhankelijk van het moederbordmodel kan de optie voor het instellen van het videogeheugen zich in verschillende secties van het BIOS bevinden. Het is voornamelijk te vinden in het gedeelte Geïntegreerde apparaten. Je zou een regel moeten vinden met de naam Video Ram of VRAM. Gebruik de toetsen om deze regel te selecteren en druk op Enter.

Stap 5

Er verschijnt een lijst met geldige geheugenwaarden die u voor uw grafische kaart kunt selecteren. Hier moet je navigeren op basis van de hoeveelheid RAM. Als de situatie het toelaat, kunt u de maximaal mogelijke waarde kiezen.

Stap 6

Nadat u het videogeheugen hebt vergroot, verlaat u het BIOS en slaat u eerst de instellingen op. De computer zal dan opnieuw opstarten. Na het opstarten van de pc wordt de hoeveelheid videokaartgeheugen uitgebreid.

Aanbevolen: