Hoe Het Laptopgeheugen Uit Te Breiden

Inhoudsopgave:

Hoe Het Laptopgeheugen Uit Te Breiden
Hoe Het Laptopgeheugen Uit Te Breiden

Video: Hoe Het Laptopgeheugen Uit Te Breiden

Video: Hoe Het Laptopgeheugen Uit Te Breiden
Video: Hoe vervang ik mijn RAM-geheugen? 2024, Maart
Anonim

Laptops zijn vaak uitgerust met een kleine hoeveelheid RAM, waardoor de prestaties aanzienlijk kunnen verbeteren. Mobiele apparaten hebben hun eigen geheugenslots. Daarom moet u, voordat u een "RAM" koopt, het formaat van de gebruikte sleuf verduidelijken.

Hoe het laptopgeheugen uit te breiden
Hoe het laptopgeheugen uit te breiden

Noodzakelijk

RAM-bar gekocht voor een laptop

instructies:

Stap 1

Voordat u een nieuwe beugel koopt en een laptop uit elkaar haalt, moet u eerst weten welk type geheugen wordt gebruikt. Om het nauwkeurig te bepalen, moet u een diagnostisch programma gebruiken, bijvoorbeeld Sandra.

Stap 2

Start het programma en klik op het pictogram "Systeemoverzicht". De applicatie zal veel parameters weergeven, waarvan de belangrijkste het kenmerk "Memory Bus Speed" is, op basis waarvan u het type RAM kunt bepalen.

Stap 3

Moderne laptops gebruiken DDR2100-geheugen, dat tot 266 MHz loopt, terwijl DDR2700 werkt op 333 MHz. DDR2-geheugenmodules hebben een vermogen van 400 MHz. Als uw laptop een Core Solo-, Core2Duo- of AMD Turion XII-processor heeft, zal DDR2700-geheugen waarschijnlijk werken. Micro-SODIMM-indeling wordt vaak gebruikt op netbooks. Bepaal het type geheugen dat u nodig hebt en koop een beugel bij een van de hardwarewinkels.

Stap 4

RAM bevindt zich meestal onder het deksel aan de achterkant van een laptop. Gebruik een gewone schroevendraaier om de schroef los te draaien die de sluiter vasthoudt. Open het deksel. Open de zijbevestigingen van de connector, til de geheugenbalk zelf op en trek deze naar u toe. Meestal hebben laptops twee modules, die zich meestal boven elkaar bevinden. Trek beide strips eruit, vervang ze door de gekochte. Vergeet niet de sluitingen weer naar binnen te schuiven en het deksel te sluiten. Installatie voltooid.

Aanbevolen: