Hoe RAM Op Een Laptop Uit Te Breiden

Inhoudsopgave:

Hoe RAM Op Een Laptop Uit Te Breiden
Hoe RAM Op Een Laptop Uit Te Breiden

Video: Hoe RAM Op Een Laptop Uit Te Breiden

Video: Hoe RAM Op Een Laptop Uit Te Breiden
Video: How to Upgrade laptop RAM and How to Install laptop Memory 2019 - Faster laptop - Beginners 2024, April
Anonim

Laptops raken, net als desktopcomputers, na verloop van tijd verouderd. Dit leidt ertoe dat nieuwe programma's en applicaties erop ofwel veel langzamer worden of helemaal niet starten. Een van de gemakkelijkste en meest effectieve manieren om de prestaties van een laptop te verbeteren, is door RAM toe te voegen.

Hoe RAM op een laptop uit te breiden
Hoe RAM op een laptop uit te breiden

Het is nodig

  • Kruiskopschroevendraaier
  • Everest

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst welk type geheugen uw laptop gebruikt en ontdek de kenmerken van de reeds geïnstalleerde RAM-strips. De belangrijkste typen zijn DIMM, DDR1, DDR2 en DDR3. De frequentie kan heel verschillend zijn. Om dit te bepalen, raden we aan een extra programma te installeren, bijvoorbeeld - Everest. Zorg ervoor dat uw laptop vrije geheugenslots heeft. Als dergelijke slots niet aanwezig zijn, moet u in plaats van een nieuwe geheugenstrip toe te voegen, de oude vervangen door een krachtigere. Meestal hebben laptops twee slots voor RAM.

Stap 2

Koop een geheugenstick van hetzelfde type en dezelfde frequentie. Let op: je kunt meer frequentie kiezen, maar houd er rekening mee dat de balken in paren werken op de frequentie van het kleinere apparaat. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om de schroeven los te draaien waarmee de laptopkap is bevestigd, waaronder het RAM-geheugen zich bevindt. Deze bevindt zich aan de onderkant van de laptop.

Stap 3

Als er een vrije sleuf in de laptop is, plaatst u de RAM-balk erin. Als zo'n slot niet aanwezig is, verwijder dan het oude bord en vervang het door een krachtigere nieuwe.

Aanbevolen: