Hoe Het Bureaublad Uit Te Breiden

Inhoudsopgave:

Hoe Het Bureaublad Uit Te Breiden
Hoe Het Bureaublad Uit Te Breiden

Video: Hoe Het Bureaublad Uit Te Breiden

Video: Hoe Het Bureaublad Uit Te Breiden
Video: Bureaublad uitbreiden (Windows 7) 2024, April
Anonim

De bewerking, die vaker "schermrotatie" wordt genoemd, wordt correcter "bureaubladrotatie" genoemd. Deze optie wordt geleverd door alle fabrikanten van grafische besturingssystemen, te beginnen met Microsoft. In verschillende generaties Windows zijn er ook enkele verschillen in de implementatie vanuit het oogpunt van de gebruiker.

Hoe het bureaublad uit te breiden
Hoe het bureaublad uit te breiden

instructies:

Stap 1

Om het bureaublad in Windows 7 of Vista te draaien, klikt u met de rechtermuisknop op de achtergrondafbeelding en selecteert u de regel "Schermresolutie" in het vervolgkeuzemenu. Hiermee wordt het instellingenvenster geopend, waar u een selector met de naam "Oriëntatie" nodig hebt. Wanneer u klikt, valt een lijst met opties voor acties met het scherm uit, waarin u de gewenste draairichting van het scherm en daarmee het bureaublad moet selecteren. Als u klaar bent, klikt u op de knop "OK".

Stap 2

Er is ook een alternatieve, iets snellere manier. Het bestaat uit het feit dat u, nadat u met de rechtermuisknop op de achtergrondafbeelding van het bureaublad hebt geklikt, een ander item moet selecteren - "Grafische opties". Onder de items in dit gedeelte van het menu bevindt zich een vervolgkeuzemenu met de naam "Rotatie". Wanneer u de cursor erover beweegt, valt een lijst met dezelfde opties voor het roteren van de werknemer weg. Kies de gewenste optie.

Stap 3

Als u de desktop in Windows XP moet implementeren, moet u de eigenschappen van de videokaarten raadplegen. Afhankelijk van het model dat op uw computer is geïnstalleerd, wordt de gewenste functie anders benaderd. Voor videokaarten van de ATI Radeon-familie met standaardinstellingen is het bijvoorbeeld voldoende om op de combinatie alt="Image" + CTRL + linker- of rechterpijltoets te drukken. En voor NVIDIA moet u met de rechtermuisknop op de achtergrondafbeelding van het bureaublad klikken en de regel "NVIDIA-configuratiescherm" in het menu selecteren. Aan de linkerkant van dit paneel staat een link met de tekst "Display Rotation" - klik erop en je ziet vier opties voor schermrotatie. Plaats het vinkje voor de gewenste richting en sluit het NVIDIA-paneel.

Stap 4

Ook hier is er een alternatieve manier - klik in het bureaublad met de rechtermuisknop op het pictogram van uw videokaart. Als gevolg hiervan ziet u een contextmenu waarin een gedeelte is om de oriëntatie van het bureaublad te wijzigen. NVIDIA noemt dit menu-item Rotatie-opties. Als u er met de cursor overheen beweegt, valt er een lijst uit waarin u de gewenste draairichting moet selecteren.

Aanbevolen: