Hoe Een Kabel Uit Te Breiden?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Kabel Uit Te Breiden?
Hoe Een Kabel Uit Te Breiden?

Video: Hoe Een Kabel Uit Te Breiden?

Video: Hoe Een Kabel Uit Te Breiden?
Video: DERAILLEURKABEL VERVANGEN (DOOR HET FRAME HEEN): Zo doe je dat 2024, April
Anonim

Kabels voor het aansluiten van computers met switches en routers moeten vaak zelfstandig gemaakt worden. Solderen wordt in dit geval niet gebruikt. De kabel wordt geborduurd, de geleiders worden in de connector geplaatst, waarna ze worden gekrompen.

Hoe een kabel uit te breiden?
Hoe een kabel uit te breiden?

Het is nodig

  • - KSSPV- of UTP-kabel van de gewenste lengte;
  • - tangen;
  • - twee RJ-45-connectoren;
  • - speciaal gereedschap voor het krimpen van connectoren.

instructies:

Stap 1

Koop een speciale krimptang voor RJ-45-connectoren. Het kan "crimp", "crimp", "perstang", crimper, enz. Worden genoemd. Zorg er bij aankoop voor dat deze is ontworpen voor deze connectoren. U kunt deze bewerking niet zonder uitvoeren. Conventionele tangen en andere geïmproviseerde middelen voor de implementatie ervan zullen niet werken.

Stap 2

Pak het uiteinde van de kabel vast. Haal de schil er voorzichtig uit. Verwijder de isolatie van de draden zelf niet, aangezien speciale miniatuurmessen, die, wanneer ze worden gekrompen, deze bewerking automatisch uitvoeren, zich in de connector bevinden.

Stap 3

Draai de connector met de trekhendel naar beneden, met de vergulde contacten van u af gericht. De eerste uitgang bevindt zich aan de linkerkant.

Stap 4

Als je een kabel nodig hebt om een computer aan te sluiten op een switch, hub of router, naai dan de connectoren aan beide uiteinden van het snoer op dezelfde manier:

1 - oranje-wit;

2 - sinaasappel;

3 - groen en wit;

4 - blauw;

5 - blauw en wit;

6 - groen;

7 - bruin-wit;

8 - bruin.

Stap 5

Als u twee computers of twee willekeurige netwerkapparaten (router, switch, hub) met elkaar moet verbinden, moet u een crossover-kabel monteren. Om het te maken, sluit u een van de connectoren op dezelfde manier aan als in het vorige geval. Sluit de tweede connector als volgt aan:

1 - groen en wit;

2 - groen;

3 - oranje-wit;

4 - blauw;

5 - blauw en wit;

6 - oranje;

7 - bruin-wit;

8 - bruin.

Stap 6

Steek de connector in de krimptang. De geribbelde kant van de connector naast de vergulde contacten moet het oppervlak van het werkende deel van het gereedschap raken, dat dezelfde vorm heeft. Knijp voorzichtig in het gereedschap totdat u een klik hoort. Doe er niet te veel moeite voor. Neem vervolgens een ohmmeter (of een willekeurig multifunctioneel meetinstrument dat in de ohmmetermodus werkt) en bevestig een pin aan elk van de sondes. Ring de kabel en begin hem te gebruiken.

Aanbevolen: