Hoe Het Moederbordmodel Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Moederbordmodel Te Achterhalen?
Hoe Het Moederbordmodel Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Moederbordmodel Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Moederbordmodel Te Achterhalen?
Video: How to Check PC Motherboard model in Bangla,How to know System Properties of a computer, pc configue 2024, April
Anonim

Meestal moet u het moederbordmodel weten om stuurprogramma's te installeren, of wanneer u een nieuwe processor (of andere componenten) moet kopen om te weten of deze compatibel is met dit moederbord. Er zijn verschillende manieren om een model te definiëren, nu zullen we ze opsommen.

Afbeelding
Afbeelding

Noodzakelijk

  • - schroevendraaier
  • - programma's

instructies:

Stap 1

De eerste manier: de meest radicale, de meest betrouwbare is om gewoon de systeemeenheid te openen en de modelnaam op het moederbord zelf te zien. Nu zetten bijna alle fabrikanten de naam van het model direct op het bord of plakken een sticker met de gegevens over het model. Het voordeel van deze methode is dat u uw model precies kent. Toegegeven, er is ook een minpuntje - het onvermogen om deze methode te gebruiken als er nog steeds zegels op het blok zijn, en niet elke gebruiker zal de naam vinden.

Stap 2

De tweede manier: makkelijker, maar ook een beetje kennis nodig. Het moederbordmodel kan worden bekeken bij het opstarten van de computer, wanneer de systeemtest aan de gang is, de zogenaamde POST. De titel wordt bovenaan het scherm geschreven. Om tijd te hebben om het op te nemen, kunt u op de "Pauze"-knop op uw toetsenbord drukken wanneer het POST-venster verschijnt. Het voordeel van deze methode is de nauwkeurigheid van het bepalen van het model van het moederbord. Het nadeel is dat niet alle computers deze methode ondersteunen.

Stap 3

De derde, gemakkelijkst te gebruiken methode: als de vorige methoden om de een of andere reden niet bij je passen, dan zul je deze zeker leuk vinden. Er zijn speciale hulpprogramma's (programma's) voor het bepalen van alle apparatuur die op uw computer is geïnstalleerd, inclusief, ze kunnen zelfs een externe harde schijf herkennen die is aangesloten via USB, en ze analyseren en geven ook informatie over de softwarevulling van uw pc. Sommige van deze programma's zijn: Everest, AIDA, SiS. De programma's zijn betaald, maar gelukkig zijn er speciale gratis versies, die iets minder functioneel zijn. Het voordeel van deze methode om het model van het moederbord te bepalen: gemak - iedereen kan vinden, downloaden of kopen en vervolgens op een computer installeren, de programma's ondersteunen Russisch, dus zelfs een klein meisje zal begrijpen hoe en waar naar een bepaald parameter. Het nadeel van deze methode: alles zou in orde zijn, maar dergelijke programma's geven vaak onjuiste resultaten, en niet alleen door het model van het moederbord te bepalen, maar ook door andere parameters, bijvoorbeeld de verkeerde processortemperatuur, enz.

Aanbevolen: