Hoe U Uw Moederbordmodel Kunt Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Moederbordmodel Kunt Bepalen?
Hoe U Uw Moederbordmodel Kunt Bepalen?

Video: Hoe U Uw Moederbordmodel Kunt Bepalen?

Video: Basisprincipes van het bieden in AdWords 2022, December
Anonim

Een moederbord is een printplaat die de belangrijkste componenten van uw pc bevat (processor, RAM, RAM-controller, enz.). Meestal hebt u mogelijk het moederbordmodel nodig bij het installeren van de driver. De eenvoudigste manier om het geheugenmodel van uw moederbord te bepalen, is door de documentatie van uw computer te raadplegen. Als het niet bij de hand is, kunt u andere methoden gebruiken.

Hoe u uw moederbordmodel kunt bepalen?
Hoe u uw moederbordmodel kunt bepalen?

instructies:

Stap 1

Verwijder een van de zijpanelen van de computer en bekijk het moederbord van dichtbij. De fabrikant en het model moeten erop staan. De locatie van de labels verschilt op verschillende modellen moederborden, je kunt de labels zoeken boven het videokaartslot, tussen de processor- en geheugenslots, op een witte sticker naast de processor. De voordelen van deze methode: de nauwkeurigheid van de definitie en de afwezigheid van de noodzaak om extra programma's te installeren.

Nadelen: arbeidsintensiteit

Stap 2

U kunt het model van het moederbord ook zien wanneer u uw computer opstart (op het eerste of tweede opstartscherm wanneer u het aanzet).Voors: nauwkeurigheid en eenvoud.

Nadelen: Niet elk moederbord ondersteunt deze functie.

Stap 3

Als je een Windows-besturingssysteem hebt geïnstalleerd, dan kun je speciale programma's gebruiken (bijvoorbeeld Everest, CPU-Z, Astra32), waarmee je de meest nauwkeurige informatie krijgt.

Als je Linux op je computer hebt geïnstalleerd, kun je het programma Top installeren, dat alle processen op de computer beheert.De voordelen van deze methode zijn gemak en betrouwbaarheid.

Nadelen: de noodzaak om het programma te installeren

Populair per onderwerp