Uw Moederbordmodel Bekijken

Inhoudsopgave:

Uw Moederbordmodel Bekijken
Uw Moederbordmodel Bekijken

Video: Uw Moederbordmodel Bekijken

Video: Uw Moederbordmodel Bekijken
Video: Upgraden het moederbord vervangen 2024, Mei
Anonim

U kunt de naam van het moederbordmodel op verschillende manieren achterhalen. Zowel systemisch (computereigenschappen) als met behulp van speciale software (bijvoorbeeld Everest).

Uw moederbordmodel bekijken
Uw moederbordmodel bekijken

instructies:

Stap 1

De meest elementaire manier om het model van het moederbord te achterhalen, is door naar de documenten te kijken die u hebt gekregen, met volledige informatie over de computer. Elke computerwinkel moet dergelijke documenten verstrekken, zoals een speciale driver-cd voor het moederbord (die ook kan worden gebruikt om de naam van het moederbord te vinden). Als dergelijke documenten om de een of andere reden ontbreken, hoeft u alleen op de computer zelf naar dergelijke informatie te zoeken.

Stap 2

Allereerst is de naam van het moederbord te zien in het basis input/output systeem (Bios). Om daar binnen te komen, moet u het volgende doen: wanneer u de computer aanzet, drukt u meerdere keren op de del-knop. Druk op de knop totdat er een speciaal menu verschijnt (BIOS Setup). Daar moet je het item Geavanceerde BIOS-functies selecteren en helemaal bovenaan het moederbordmodel kijken. Opgemerkt moet worden dat deze methode niet voor alle gevallen geschikt is, bij sommige moederborden is er geen informatie over het moederbord. Deze methode is meer geschikt als u het model wilt achterhalen, maar niet in het besturingssysteem wilt komen (bijvoorbeeld een storing).

Stap 3

Dergelijke informatie kan ongetwijfeld worden verkregen met behulp van het besturingssysteem. U moet deze procedure als volgt aanroepen:

•Begin

• Uitvoeren

• Voer msinfo32 in en klik op OK.

Er zou een lijst met alle componenten van uw computer moeten verschijnen.

Stap 4

Er is echter nog een vergelijkbare methode. De analogie is niet voor niets gemaakt, omdat msinfo32 soms "n / d" is in het item van het moederbord. Als je een DirectX-applicatie hebt geïnstalleerd, kun je ongeveer dezelfde test doen, je kunt het als volgt doen:

•Begin

• Uitvoeren

• Voer dxdiag in en klik op OK.

Stap 5

Om het model van het moederbord te achterhalen, worden ook andere programma's gebruikt. Zoals bijvoorbeeld Everest, Sandra Software, PCWizard, etc. In dit geval is het voldoende om een van deze lijst te installeren en dienovereenkomstig alle informatie over de componenten van uw computer te krijgen.

Aanbevolen: