Hoe Het IP-adres Van Een Computer Op Het Netwerk Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het IP-adres Van Een Computer Op Het Netwerk Te Achterhalen?
Hoe Het IP-adres Van Een Computer Op Het Netwerk Te Achterhalen?

Video: Hoe Het IP-adres Van Een Computer Op Het Netwerk Te Achterhalen?

Video: Hoe Het IP-adres Van Een Computer Op Het Netwerk Te Achterhalen?
Video: Windows 10 - How to Find Your IP Address 2024, April
Anonim

Heel vaak moeten internetgebruikers horen over zo'n onbekende term als IP. IP is een soort computer-ID in lokale of andere netwerken. Om precies te zijn, de identifier van de netwerkkaart. Elke provider heeft een blok IP's geregistreerd onder zijn eigen naam, die hij distribueert naar alle gebruikers van de internetdiensten van zijn bedrijf. Er zijn veel manieren om IP te bepalen, de meest voorkomende worden hieronder vermeld.

Hoe het IP-adres van een computer op het netwerk te achterhalen?
Hoe het IP-adres van een computer op het netwerk te achterhalen?

Noodzakelijk

Middelen voor het bepalen van IP

instructies:

Stap 1

Er zijn veel sites op internet waarvan de belangrijkste functie het bepalen van het IP-adres is. Wanneer u deze site betreedt, kan uw nummer onmiddellijk voor u verschijnen. Op sommige sites moet u een specifieke link volgen. Als u naar de site 2ip.ru gaat, ziet u een hele reeks services die op de een of andere manier verband houden met de identificatie van uw computer op het netwerk. Als u niet tevreden bent met deze site, kunt u op zoek gaan naar andere vergelijkbare IP-bepalingsservices. Open de pagina van een zoekmachine, voer de zin "sites die IP definiëren" in. De zoekmachine geeft u een groot aantal sites die min of meer op uw verzoek reageren.

Stap 2

U kunt uw IP-adres ook achterhalen aan de hand van de eigenschappen van de netwerkverbinding van de computer. Klik op het menu Start, klik vervolgens op Configuratiescherm en vervolgens op Netwerkverbindingen. Selecteer in de vervolgkeuzelijst uw verbinding, in de regel heeft deze de naam "Verbinding met het lokale netwerk". Klik op het tabblad Details en klik vervolgens op de knop Details.

Stap 3

Het Windows-besturingssysteem bevat een IP-protocoldetectieservice. Om het uit te voeren, klikt u op het menu "Start", selecteert u "Uitvoeren". Voer in het geopende venster de waarde cmd in en klik vervolgens op de knop "OK". Voer in het opdrachtpromptvenster de ipconfig-waarde in en druk vervolgens op de knop Enter. Als het lokale netwerk correct is aangesloten, moeten de regels "IP-adres" en "Standaardgateway" overeenkomen. Dit is uw IP-adres.

Stap 4

Om het IP-adres te controleren met Windows Route Print, klikt u op het menu Start en vervolgens op Uitvoeren. Voer in het geopende venster de waarde cmd in en klik vervolgens op de knop "OK". Voer in het opdrachtregelvenster de route-afdrukwaarde in en druk vervolgens op de knop Enter. In het geopende venster ziet u uw huidige IP-adres.

Aanbevolen: