Een Verborgen Map Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Verborgen Map Verwijderen
Een Verborgen Map Verwijderen

Video: Een Verborgen Map Verwijderen

Video: Een Verborgen Map Verwijderen
Video: Windows 10: verborgen bestanden en extensies weergeven 2024, Mei
Anonim

Er zijn verschillende manieren om een verborgen map te verwijderen. Een eenvoudige verborgen map, als deze geen invloed heeft op processen en software er niet van afhankelijk is, moet heel gemakkelijk worden verwijderd. De situatie is gecompliceerder met een map van een onjuist verwijderde applicatie of een map met een virus.

Een verborgen map verwijderen
Een verborgen map verwijderen

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om een verborgen map te vinden. Het eenvoudigst is om door de mappen van het besturingssysteem te bladeren met behulp van een bestandsbeheerder (bijvoorbeeld Total Commander). Managers zoals deze hebben de neiging om verborgen mappen toegankelijk te maken (en kunnen worden verwijderd).

Stap 2

Als zo'n bestandsbeheerder niet is geïnstalleerd, kan alles eenvoudiger worden gedaan. U moet naar de map gaan waar de verborgen map zich bevindt en helemaal bovenaan de "service" klikken, vervolgens "mapeigenschappen" selecteren, naar het tabblad "weergave" gaan en de waarde instellen op "verborgen bestanden weergeven en mappen".

Stap 3

Als de map weigert te worden verwijderd, moet u controleren om welk bestand het gaat en waarom het door het besturingssysteem wordt gebruikt. Het is heel goed mogelijk dat het bestand een systeembestand is, maar als de map zich niet in de Windows-directory bevindt (bijvoorbeeld System32), is het in dit geval heel goed mogelijk dat een virus of andere schadelijke software zich in de map bevindt. map. Om er zeker van te zijn wat dit proces is, moet u het controleren met behulp van het gratis AVZ-hulpprogramma. Als u ervoor zorgt dat het proces geen systeem- / netwerkproces is, kunt u het (of misschien moet u het gewoon) verwijderen.

Stap 4

Een dergelijke map moet worden gecontroleerd op virussen met behulp van een effectieve antivirus (bijvoorbeeld Kaspersky Internet Security). Of als het bestand in de map kleiner is dan 20 mb, is het mogelijk om het online op veel antivirussen tegelijk te controleren. Als zich daar daadwerkelijk een virus bevindt, moet het beschermende hulpprogramma het verwijderen, waarna de map correct kan worden verwijderd.

Stap 5

Als de map nog steeds niet is verwijderd, moet u deze verwijderen met het speciale hulpprogramma Unlocker. Na de installatie moet u met de rechtermuisknop op de map klikken, "ontgrendelen" selecteren en verwijderen. Na deze actie kan het ook geen kwaad om de computer te verwijderen van mogelijke bestanden die aan deze map zijn gekoppeld met behulp van het CCleaner-programma.

Aanbevolen: